Проф. Николай Слатински, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. ЗАПАДЪТ

...
Проф. Николай Слатински, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. ЗАПАДЪТ
Коментари Харесай

Николай Слатински: Русия вменява на мъжа да е пушечно месо, а на ...

Проф. Николай Слатински, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ЗАПАДЪТ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ КАК съдебна експертиза ЖИВЕЕ В РУСИЯ

Онзиден мой другар в Русия ми написа с тежка, горчива въздишка тъкмо това:

- Западът не може да разбере по какъв начин се живее в Русия...

Замислих се...

Като пропуснем редица основни елементи, можем да кажем, че Западът - това е цивилизация, основните посоки на развиването на която към този момент няколко века са следните:

1. Намаляване на непрекъснатия, всекидневен Страх, който стотици, хиляди години, десетки хиляди години е бил основното за хората, за индивидите, за човешките същества, за индивидите - боязън от наказване от Бога (или Боговете), боязън от Владетеля (вожда, деспота, императора, царя).

2. Нарастване на Цената на човешкия живот. Животът на индивида става висшата полезност и той, индивидът има цялостното право да се стреми да живее по метод, по който желае да живее и то по този начин, че да има изключителното право да се разпорежда със своя живот.

3. Отказ от не просто основната, а единствената Роля на Мъжа, на съществото от мъжки пол - да бъде пушечно месо, което да бъде пожертвано в името на Голямото, Високото, Надчовешкото - Племето, Държавата, Монархията, Републиката, Социалистическата страна.

4. Отказ от не просто основната, а единствената Роля на Жената, на съществото от женски пол - да бъде детеродна машина, която да обезпечава от ден на ден пушечно месо и от ден на ден детеродни машини за Голямото, Високото, Надчовешкото - Племето, Държавата, Монархията, Републиката, Социалистическата страна.

Путин върна Русия доста обратно - вместо тя да се стреми към Бъдещето, към Света на високите информационни, осведомителни, генни, медицински, галактически технологии, към ерата на Изкуствения разсъдък и квантовите компютри, Русия се закотвя някъде във времето сред Доиндустриалното и Индустриалното общества, сред Домодерното и Модерното общества и изоставането ѝ става не просто количествено, а качествено.

Постепенно, злобно, комплексирано и психопатично Путин лишава близостта на Русия точно до указаните нагоре четири основни, фундаментални черти, определящи вектора на развиване на Запада, като флагман на човешката цивилизация.

--- В Русия се завръща непреодолимия, парализиращ Страх - да бъдеш смачкан от голямата репресивна машина на страната или на развихрилата се престъпност на улицата.

 

Ти си перце, ти си отбрулен лист, ти си песъчинка, ти си прашинка, която може да бъде стъпкана от Властта на силата, от Правото на Силата, от Арогантността на силата, от Жестокостта на Силата - на Силата на тези горе, на властимащите олигарси, както и на Силата на тези долу, на престъпните отрепки.

--- В Русия стремглаво пада Цената на живота на всеки обособен човек и на хората като цяло. Тази цена пада не тъй като Русия води война в Украйна като се отнася с неуважение към човешкия живот и употребява единственото си непреодолимо предимство над вероломно нападнатата страна - колосалните човешси запаси и безусловно за-труп-ва съперника с трупове. Връзката е противоположната - тъй като Русия се отнася с неуважение към човешкия живот, по тази причина и тя води война по този начин в Украйна.

--- В Русия още веднъж и със страшна мощ се вменява на Мъжа, че висшата му роля е да бъде пушечно месо в името на Путин и неговите шизофренични геостратегически упоритости. Цялата агитация към милионите, тънещи в напиване и надрусване, оскотели мъжки същества е - вместо да се мъчиш без хоризонт и реализация в този прогнил живот, отдай живота си за нещо велико - за великостта на Русия. Само по този метод, като се сражаваш за Русия, ти ще постигнеш самопризнание и ще заработиш немалки пари, които другояче в никакъв случай не би проработил.

--- В Русия още веднъж и със ужасяващ цинизъм се вменява на Жената, че висшата ѝ роля е да бъде детеродна машина в името на Путин и неговите циклофренични геополитически цели. Цялата агитация към отрудените, разкъсващи се от работа, от фамилни грижи, от по-ниски заплати и не просто сексистко, а изпълнено с сласт и гаври отношение към тях, женски същества е - вие би трябвало да бъдете детеродни машини за Русия, още с излизането от пубертета да раждате първото си дете и до момента в който сте във фертилна възраст да родите най-малко още 2-3 деца, които на следващия ден ще бъдат пушечно месо или детеродни машини за Матушка Русь. Останалото - кариера, прочувствен живот, фамилно благополучие, личностно надграждане -- това са западни дейни мероприятия, целящи да доведат Русия до демографска злополука и дефицит на... пушечно месо и детеродни машини.

 

Ние, даже в страна като България, затъваща в периферията на Запада, само че въпреки всичко удържаща се от западната страна на разграничителната линия сред Европа и Евразия, живеем във връзка с горните четири целта в развиването на Западната цивилизация в радикално друг свят от Русия. Даже ние, българите, комплицирани, с промито схващане, разкрачени сред соца и после-соца, сред до-демокрацията и демокрацията народ, не си представяме в какво се е трансформирала Русия. Вземете най-малко рашистките прислужници от Израждане - те всеобщо не се ходили в Русия и нямат и по една рубла в портмонето си.

Дори ние, българите не можем, тъкмо както въздъхва моя съветски другар, да разбере по какъв начин се живее в Русия, та камо ли Западът, та камо ли Европа - те безусловно не могат да схванат по какъв начин се живее в Русия. И даже да могат да го схванат, те избират да не го схващат. Иначе биха се държали иначе и биха постъпвали иначе. И тогава евентуално и Войната против Украйна щеше към този момент да е приключила.

А в този момент какво се случва?

Западът следи и - към момента - повече съзерцава, по какъв начин Русия желае да трансформира Украйна в Русия. Да я направи страна, за която също няма да можем да разберем по какъв начин се живее в нея. И дали въобще това в нея е живот...

24.10.2023 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР