Проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за премиер, щял да

...
Проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за премиер, щял да
Коментари Харесай

Министър на Кирил Петков и Делян Добрев влизат в кабинета на проф. Габровски

Проф. Николай Габровски, номиниран от ГЕРБ за министър председател, щял да предложи за външен министър Драгомир Заков, написа бТВ. Той беше министър на защитата в кабинета на Кирил Петков. Заков пое поста, откакто беше освободен Стефан Янев поради изявление за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 година до 2019 година извършва длъжността шеф на дирекция „ Политика за сигурност ” в Министерството на външните работи. Бил е и шеф в отдел „ Контрол на оръжията ” към Организация на обединените нации.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката като потвърден специалист в региона, написа пък Българска национална телевизия.

Очаква се проф. Габровски да предложи подготвен състав на държавно управление на президента Румен Радев в понеделник в 10:30 часа. Всички имена на претендентите за министри към този момент са известни, само че се пазят в загадка.

Не знам какво написа в досието на проф. Габровски, само че съм сигурен, че ще ни изненада прелестно, разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му ще бъдат препоръчани единствено специалисти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

„ Умни и сполучливи, хора, на които мъчно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите сътрудници особено от Българска социалистическа партия и „ Демократична България ” да преценят в идващите часове желаят ли да постъпят отговорно или ще не престават да са заложници на „ Продължаваме Промяната ”, Движение за права и свободи са споделили, че ще поддържат държавното управление на проф. Габровски ”, добави Радомир Чолаков.

Той разясни, че едно държавно управление не се избира с концепцията да бъде свалено след 3 или 6 месеца, не би трябвало да се слага времеви небосвод.

„ Проф. Габровски и съставът на кабинета, който той на следващия ден ще предложи, ще бъде най-хубавото, което сега България може да даде като ръководство. То или ще бъде подкрепено с този мандат, с първия най-добре, или, както Борисов сподели, дано да бъде подкрепено с третия, само че ще бъде същото, или ще отидем на избори и след изборите отново ще предложим същото. Ние ще чакаме държавното управление на проф. Габровски да бъде подкрепено с третия мандат ”, разяснява Радомир Чолаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР