Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Три часа скандали в парламента заради избора на подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров бе определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса с мандат до 30 ноември 2028 г. Той беше единственият номиниран за поста, повдигнат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. " За "  гласуваха 103 народни представители, " срещу " бяха 83, нямаше " въздържал се ". Гласуването беше планувано като изключителна точка в дневния ред на Народното събрание преди парламентарния надзор. Избор на подуправител от Народното събрание е за първи път след смяната на разпоредбите. Досега той беше назначаван отуправителя на НЗОК. Номинацията и изключително изборът бяха на косъм от неуспех, предшествани от три часа кавги и замяна на цветисти обиди, обвинявания и даже жестове.

От ПП-ДБ пробваха да блокират разглеждането на точката, направено от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, само че депутатите от ГЕРБ, " Възраждане " Движение за права и свободи и трима от Има Такъв Народ осигуриха влизането ѝ - кворумът бе от едвам 90 депутати, което им даде късмет. На фона на разискванията, в един миг в залата се развихри скандал сред Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Кирил Петков, в който се включи и Делян Пеевски. Темата на разногласието не стана ясна, само че живото лъчение на съвещанието сподели очевидно висок градус на напрежение.

Спорът от трибуната сред парламентарните групи стартира с това кой е позволил точката да влезе изключително в дневния ред на Народно събрание. От ПП-ДБ упрекнаха " Възраждане ", че са дали своят вот за включване на точката в дневния ред и по този начин са дали опция да бъде определен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР