Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Проф. Момчил Мавров бе избран за подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

"Доклад на ДАНС говори срещу него": Проф. Момчил Мавров е избран за подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров бе определен за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ За “ гласоподаваха 103 народни представители, „ срещу “ бяха 83, нямаше " въздържал се " Мандатът на подуправителя ще бъде до 30 ноември 2028 година

При представянето на единствената кандидатура ръководителят на здравната комисия Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) уточни, че проф. Мавров има повече от 10 години професионален опит в системата на опазването на здравето и в региона на ръководството на опазването на здравето, в ръководството на НЗОК като ръководител на Надзорния ѝ съвет, в ръководството на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД, Пловдив, като заместник-директор по административните и стопански въпроси.

Номинацията провокира спор в пленарната зала, който продължи близо три часа.

По-рано от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) обявиха, че са срещу кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„ Има отчет на ДАНС в секретно деловодство, който приказва против този претендент и има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения “. Това разгласи съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Той добави, че не биха позволили риск за здравето на българските пациенти и за финансирането на българските лечебни заведения.

„ Защо са го пратили това момче да си играе “, попита той

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, уточни, че групата на ПП-ДБ преди две седмици е взела решение, че не може да поддържа този претендент. „ Това беше комуникирано с нашите сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи и те, с цялостното схващане за това наше решение, през днешния ден благодарение на „ Възраждане “ вкарват тази точка в зала. Сега чакаме „ Възраждане “, като не вземат участие в гласуването, да създадат вероятен този избор “, добави той.

Премиерът акцентира, че бюджетът за опазване на здравето е рекорден – над 1,1 милиарда лв. допълнително

Христо Иванов напомни, че преди 10 дни е било поставено условие да не се прокарват решения с „ Възраждане “ точно от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Те сега пред нашите очи ще създадат това за човек, за който имаме подозрение и който явно не дава отговор на устрема на такива позиции да се назначават хора с най-малък стандарт на несъмнение за корупция и дарба да пазят публичния интерес “, сподели той. Иванов съобщи, че ще гласоподават срещу и в случай че това мине, ще има съответните политически последици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР