Проф. Калин Янакиев, Голямата битка е битката на Путинова Русия

...
Проф. Калин Янакиев, Голямата битка е битката на Путинова Русия
Коментари Харесай

Калин Янакиев: Да не пускаме на 3 март представители на Русия

Проф. Калин Янакиев,

Голямата борба е борбата на Путинова Русия с цивилизацията като такава. Ако през днешния ден от дистанцията на времето някой ви каже, че Втората международна война се е водила сред континенталната немска цивилизация и морската английска цивилизация, няма да се съгласи никой – ще каже: водена е война сред варварството на нацизма и цивилизацията. Точно по този начин е сега.

Русия от дълго време към този момент не е нито Евразия, нито Изток. Тя в годините, откогато Путин е президент, съумя да образува в себе си, една фантасмагорична маниакалност, възприятие за великолепие, съединено до неотделимост с невероятна комплексираност от целия свят, което е абсурд. Ние сме най-великите в света жертви на целия свят. Така мислят, подобен е манталитетът на множеството руснаци в Путинова Русия. И в цивилизацията, на която те са жертва, се включват всички неща, на които се крепи актуалната цивилизация – правата на индивида, световните съюзи, независимостта, суверенитета на народите, многопартийните демокрации. Всичко това е разруха, джендаризъм, крах. То е дори някакъв предстоящ към русия Армагедон и най-много – цялата международна цивилизация е антиРусия.

Голямата цел на Путин не е Украйна. Голямата цел на Путин е да продължи до там, докъдето цивилизацията продължи да отстъпва. И заради тази причина аз по никакъв начин не съм оптимист, че внезапно в този момент ще настъпи някакъв мир. Ако цивилизацията, в случай че Западът отстъпи, Путин скоро ще разбере, даже и да съкруши Украйна, че малко по на запад някой му я е сервирал, с цел да го нервира. И ще отиде още по на запад, още по на запад, колкото повече отстъпва цивилизацията, толкоз повече този маниакален индивид и тази маникалиазирана страна ще продължи да настава.

Дори да приемем, че украинците са руснаци, това значи ли, че те би трябвало да бъдат прибрани във Велика Русия? Това се назовава иредентизъм в политиката. Щом някъде отвън границите ни живеят руснаци, би трябвало да ги приберем, в случай че би трябвало и със мощ. Това го споделям единствено хипотетично. Разбира се, че историята на Украйна е доста друга от историята на Русия или на Московията. Първата страна, основана на това евразийско пространство, е Киевската Русия, която е синтез на шведските викинги с локалните славянски племена. Това е една страна от разнообразни княжества, която влиза в уния с Полша и Литва, обитава дълго време дружно с тях. След това Украйна се отделя от Полша и Литва и бива присвоена от Велика Русия. Украйна е под юрисдикцията на Константинополската патриаршия до 1686 година, когато се разрешава Киевският митрополит да бъде ръкополаган в Москва, само че да остане под юрисдикцията на Константинополския патриарх. В началото на 18-и век Петър Велики чисто и просто присвоява украинската черква.

Пълни нелепости са, че Ленин е основал Украйна, както се пробва да ни показа маргиналът в историческото знание Владимир Владимирович Путин.

В момента Русия не наподобява на никоя друга модерна страна. Това е азиатска вавилонична олигархия. Тя се ръководи от един самовластник и от неговите полукриминално забогатели другари от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които не просто живеят богато, те живеят кичозно богато. Под тази олигархия елементарните руснаци живеят отпреди промените на Столипин, съвсем в крепостното положение. И всички те са индоктринирани с маниакално самоувствие и неповторима комплексираност от света.

Православната черква на Русия се трансформира в синтез на великоимперско жречество и това, което на църковен език се назовава “прелест духовна”. Вие знаете ли, че от време на време към самия Кремъл се събират опашки от хора, които се покланят на икона, на която е изобразен самият Йосиф Висарионович Сталин? Вие знаете ли, че в Руската православна черква е извънредно публикувано измежду така наречен вярващи миряни царебожничество - еретически мироглед, който чака краят на света да настъпи с връщането на страната на Романови?

Мисля, че празнуването на 3 март или би трябвало да бъде бойкотирано, или на него да не бъдат допускани представители на нападателна Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР