Проф. Жени Стайкова,предложена от БСП, остана единствен кандидат за шеф

...
Проф. Жени Стайкова,предложена от БСП, остана единствен кандидат за шеф
Коментари Харесай

Макар и единствена, кандидатката на БСП не беше избрана за шеф на НЗОК

Проф. Жени Стайкова,предложена от Българска социалистическа партия, остана единствен претендент за началник на НЗОК, откакто по-рано през днешния ден кандидатката на ГЕРБ за началник на здравната каса Иванка Динева се отдръпна от конкуренцията за поста. Въпреки това проф. Стайкова няма късмет да получи поста, тъй като няма поддръжката на болшинството на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Според Българска социалистическа партия отдръпването на претендента на ГЕРБ е резултат от вътрешни несъгласие в болшинството. Вместо това ПП-ДБ и ГЕРБ са се съгласили да одобряват смяна в закона, която заобикаля нуждата Здравната каса да има назначен шеф. Функциите му ще може да извършва негов заместител.

Драгомир Стойнев, Кристиан Вигенин, а също и водачът на социалистите Корнелия Нинова остро нападнаха болшинството поради това решение. Те приканиха ПП-ДБ и ГЕРБ да поддържат проф. Стайкова.



От представителите на двете най-големи групи в Народното събрание никой не взе думите в дебата по избора на шеф на НЗОК. Това още повече ядоса социалистите, които оповестиха, че това типичен образец за подмяна на парламентаризма със задкулисие.



Дебатът даде мотив Драгомир Стойнев да показа някои свои заключения за българското опазване на здравето. Той прикани най-малко един народен представител да излезе и да каже, че то е положително, като особено упрекна ГЕРБ в съсипването на здравната система. Стойнев съобщи също, че няма народен представител, който околните му да не го молят за услуги, когато стане въпрос за здравен проблем.

След предизвесетно гласоподаване проф. Жени Стайкова не беше определена за шеф на НЗОК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР