Проф. Инна Пелева ще представи своята книга Георги Марков. Снимки

...
Проф. Инна Пелева ще представи своята книга Георги Марков. Снимки
Коментари Харесай

Нова книга за Георги Марков в Първо студио на Радио Пловдив

Проф. Инна Пелева ще показа своята книга " Георги Марков. Снимки с познати " в Първо студио на Радио Пловдив от 18 часа довечера. Премиерата е част от самодейността на издателите на списание " Страница ", наречена " Автори показват своите книги ".

" Георги Марков. Снимки с познати " е проучване на литературата и средата в България по време на социализма. Централна тематика в книгата е творчеството на Георги Марков дружно с творбите на хората, в чийто кръг се движи писателят отстъпник – Павел Вежинов, Костадин Кюлюмов и други. Характерното за този кръг, част от него са и сценаристите на кино лентата " На всеки километър ", е че те изповядват модел на държание " да се заиграем с властта, с цел да я победим от вътрешната страна ". 
Самата книга следи, демонстрира и изследва атмосферата на неустановеност в годините на социализма през текстовете на Георги Марков. Това, което прави трудът на проф. Инна Пелева толкоз забавен, е фактът, че тя разказва хората и нравите от близкото ни минало без каквато и да е политическа уместност. 
Интервюто с проф. Инна Пелева е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР