Проф. Габровски сам не си вярва на нещата, които казва.Това

...
Проф. Габровски сам не си вярва на нещата, които казва.Това
Коментари Харесай

Майката на Даная: Проф. Габровски сам не си вярва на нещата, които казва

" Проф. Габровски самичък не си има вяра на нещата, които споделя. "

Това счита Ани Стоянова, която стачкува против метода на организация в  " Пирогов " и решенията, вземани по време на лекуването на нейната дъщеря Даная. 15-годишното момиче умря през май м. година в болничното заведение. Стоянова упорства за оставката на шефа на " Пирогов " Валентин Димитров, тя разгласи и че ще съди лечебното заведение. Първоначалната реакция от  " Пирогов " беше, че са подложени на тормоз и им пречат да си правят работата. Последваха дори и обвинявания, които бяха вербализирани от проф. Габровски, че Стоянова извършва политически интерес. От болничното заведение дълго не отговаряха всъщност на задаваните от майката въпроси.

В серия от изявленията през последната седмица, в които повтаря една и съща теза, проф. Николай Габровски, който оглавява неврохирургията, където е лекувана и операрира Даная, която е със характерно хематологично заболяване, след удар по главата, изясни, че всичко е направено изрядно, по протокол, няма нарушавания и в случай че в този момент има друго дете с сходен случай биха работили отново по същия метод.

" Настръхна ми косата, когато оня ден проф. Габровски сподели, че в случай че в този момент имат такъв случай, биха постъпили по този метод. Когато има проблем в такава огромна конструкция като " Пирогов " и той е на цената на детски живот, има виновни ", уточни през днешния ден пред Нова тв Стоянова.

" Каква е цената? Аз съм цената. Не си мислите, че някой е кадърен да я заплати. Аз не съм жива, единствено по този начин наподобявам ", добави майката на умрялото момиче.

Тя реатира на изказване от предходната седмица пред Нова тв на шефа на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски болести „ Проф. Иван Митев “ д-р Благомир Здравков, че не е била направена аутопсия, тъй че липсва основа, на която да стъпят претенциите на майката. Тя изясни в този момент, че не подлага на подозрения интервенцията, а дали е бил добре проведен процесът на лекуване на Даная.

" Д-р Здравков прелестно знае и трябваше да спомене, че имаме стандарти и рекомендации по неврохирургия - на човек при нарушено кръсосъсирване и удар на главата е силно препоръчително да се направи скенер. Другото - по какъв начин дете три дни в реанимация няма кой да го огледа и го съветват онлайн ", попита тя.

" Даная беше третирана като крепко дете, което си е блъснало основната. Не беше третирана като дете със характерен проблем. С такава диагноза не може да бъде пусната (когато момичето за първи път отива в " Пирогов ", вършат общоприета рентгенова фотография и го пускат у дома, макар тежкото хематологично заболяване, а проф. Габровски изясни медийно, че това е бил лек удар в таблата на леглото и е нямало аргументи да се реагира по различен метод - бел. ред.). Проф. Габровски самичък не си има вяра на нещата, които споделя ", добави Ани Стоянова.

Тя разяснява и срещата ѝ с управлението на " Пирогов " в петък като  " продуктивна " -  " говорихме доста за това, че би трябвало да се трансформират протоколите и да се обучат специализантите, те би трябвало да имат някой зад гърбя си, трябват ни правила ".

" Градивна беше срещата като изключим несъответстващото държание на шефа, който по едно време стартира да фамилиарничи - " виж, блага ", изясни Стоянова.

" Някой би трябвало да понесе отговорност. Колкото по-високо си в йерархията, толкоз по-висока е отговорността ", добави тя за настояването си за оставката на Димитров.

За втората завършила инспекция на " Медицински контрол ", която откри нарушаване при метода, по който - на ръка от ИСУЛ, е бил доставен препарат, нужен за лекуването на Даная, Стоянова разяснява:

" От " Медицински контрол " са просто едни преписвачи - вземат едни документи и ги преписват. Как до оня ден твърдяха, че медикамент не е слаган (в заключението си след първата инспекция организацията разгласи, че няма никакви нарушения-бел. ред.). Излиза вторият одит и там освен има комплициран, към този момент има такъв медикамент, само че към този момент регистрират и нарушаване ".

Майката на Даная реагира на намеците за политически интерес от страна на " Пирогов ":

" Какъв политически интерес, по какъв начин си го представяте, аз съм сама, имам другари, екип от юристи и другари - по какъв начин си го показва Габровски?!? Не аз бях проектопремиер на ГЕРБ ".

" На мен детето няма кой да ми го върне, само че въпросът е може ли да помогнем това да не се случва отново. Прекалено много деца, спасяеми животи бяха изпуснати. Ние няма какво да губим ", безапелационна беше Ани Стоянова.

Тя направи и значимо конкретизиране:

" Това не е война против българските лекари, не е война против " Пирогов ". Това е урок по носене на отговорност.

Истината, няма значение дали си доктор, шеф, истината... "
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР