Проф. Даниел Вълчев коментира като вероятно президентът Румен Радев да

...
Проф. Даниел Вълчев коментира като вероятно президентът Румен Радев да
Коментари Харесай

Даниел Вълчев очаква вето на президента за промените в Избирателния кодекс

Проф. Даниел Вълчев разяснява като евентуално президентът Румен Радев да наложи несъгласие на последните промени в Избирателния кодекс. В предаването " Денят стартира " с Георги Любенов той уточни, че главните проблеми на българските избори са манипулирания избор и подмяната на изборни резултати.

Даниел Вълчев: Двата огромни казуса в българските избори са софтуерния избор и откраднатия избор.
Според юриста Според изборната интензивност у нас не е ниска, само че казусът с мъртвите души в изборните описи, прави нещата да наподобяват по този начин. Вълчев счита, че изборната система също не проблем, защото " идеална система за отчитане няма ".

Той обаче уточни, че опциите за влияние на гласоподавателите и неналичието на надзор при преброяването на гласовете в дребните обитаеми места, могат да се отразяват на окончателните резултати.
Даниел Вълчев: Не е допустимо да се откраднат цели избори, само че в случай че нещата са на кантар, може съществено да се повлияе.
Юристът разяснява като " пренебрежение към хората " повишение на прага на преференциите. Според него то е резултат от неналичието на доверие от страна на политическия хайлайф към опцията на гласоподавателите да вземат решения.

Вълчев разяснява, че в последните ремонти проблематични са и решенията за понижаване на болшинствата в ЦИК за взимане на решения, както и ограничение на обжалваемостта на актовете на изборните комисии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР