Проф. д-р Валентин Игнатов е новият Ректор на Медицински университет

...
Проф. д-р Валентин Игнатов е новият Ректор на Медицински университет
Коментари Харесай

Проф. д-р Валентин Игнатов е новият ректор на МУ– Варна


Проф. доктор Валентин Игнатов е новият Ректор на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна. Той бе определен с болшинство от членовете на Общото заседание на университета.

Досегашният ректор проф. доктор Красимир Иванов направи доклад за активността на МУ- Варна през извънредно сполучливите му два управнически мандата. Той подчертава върху забележителното увеличение на броя на студентите, реализирането на значими и огромни планове по създаване и модернизиране на материалната база – създаване на постройката на Факултета по фармация, откриване на нови специалности и филиали в градовете Сливен, Велико Търново и Шумен, откриване на нови центрове за симулационно образование, увеличение на практическите бази, въвеждане на новаторски способи на образование, високата акредитационна оценка и чудесно качество на образованието. Към момента в МУ-Варна се образоват общо 5879 студента, от които 1700 задгранични от 49 страни.

За ръководител на Общото заседание бе определен проф. доктор Красимир Иванов, а за заместник-председатели проф. доктор Росен Маджов и проф. доктор Вилиян Платиканов.

Представени бяха мненията на Контролния съвет за осъществяването на бюджета за 2019 година и за проектобюджета за 2020 година Избрани бяха също членовете на мандатната комисия и комисията по избора, членове на контролния и университетския съвет.

Проф. доктор Валентин Игнатов е приключил Първа езикова гимназия в град Варна през 1977г. и Медицински факултет при ВМИ-Варна през 1986г. Получава Общински народен съвет „ Доктор “ през 2005 година и ОКС „ Магистър по здравен мениджмънт “ през 2011 година От 2005 година е доцент по хирургия в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МУ-Варна.

От 2013 година е професор по хирургия в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МУ-Варна. Председател е на Асоциацията на университетските лечебни заведения в Република България. Заема поста изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Света Марина “- Варна от 2016 година досега. Преминал е спомагателни професионални квалификации и профилирани курсове в България, Ирландия и Германия. Проф. Игнатов е преподавател и екзаминатор по хирургия на студенти в МУ-Варна със 126 ч. годишна аудиторна претовареност. Има 205 научни изявления, от които 59 индексирани в световноизвестни бази данни (Web of Science/Scopus). Автор и съавтор е в глави на интернационалните монографии. Владее британски и съветски език.

Проф. доктор Валентин Игнатов има характерни хирургични умения в ендоскопската техника, лапароскопска хирургия и хирургична ендоскопия. Носител е на голям брой призове и награди.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР