Проф. д-р инж. Радостин Долчинков е водач на листата на

...
Проф. д-р инж. Радостин Долчинков е водач на листата на
Коментари Харесай

Проф. д-р инж. Радостин Долчинков води листата на ПП МИР в Хасково

Проф. доктор инж. Радостин Долчинков е лидер на листата на Политическа партия МИР за област Хасково за идните парламентарни избори на 4 април. Той е административен дирекор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и механически просвета към висшето образователно заведение. Професорът е ръководител на Държавната изпитна комисия по промишлен мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в региона на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство.
„ Станах част от екипа на МИР, тъй като партията е млада, нова и РАЗЛИЧНА. Допада ми визията за развиване на България. Харесвам концепцията и задачата на партията за нов модел на правене на политика и взаимоотношения в българското общество. Готов съм с моя опит, познания, хрумвания и професионализъм да допринеса за парламентарното показване на партията. ”, съобщи проф. доктор инж. Долчинков.
Той приключва главното си обучение в Бургас, където по-късно приключва и приблизително особено обучение. Дипломира се като машинен инженер във ВТУ „ Ангел Кънчев ” в Русе, където по-късно става и постоянен аспирант. Доктор е по Механични технологии и превоз, а по-късно става и доцент по „ Машинознание и машинни детайли ”. Магистър е по маркетинг, както и професор по „ Машинознание и машинни детайли ”.
Проф. доктор инж. Долчинков е с отлични знания в региона на програмирането и 3D проектирането и моделирането. Автор е на извънредно новаторски научни планове в Бургаския свободен университет – Статично и динамично изпитване на вятърни турбини с отвесна ос, както и Светлодиодно осветяване с вятърна и слънчева сила и Фотоволтаичен панел с машинален тракер за следене на слънчевата орбита. Разработил е и план за Технологичните и методологични аспекти на компютърното планиране на софтуерни системи.
Проф. доктор инж. Долчинков има механически умения по мехатроника и робототехника, оценка на риска на софтуерни системи и оценка на риска при бедствия, повреди и произшествия. Владее британски, немски и съветски език.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР