Проф. д-р Анжелика Димитрова е доктор на медицинските науки, специалист

...
Проф. д-р Анжелика Димитрова е доктор на медицинските науки, специалист
Коментари Харесай

Проф. д-р Анжелика Димитрова обяснява как да се справим с отитът

Проф. доктор Анжелика Димитрова е лекар на медицинските науки, експерт по УНГ, а също и по ирисова диагностика в София. Завършва Московския медицински институт “Н. А. Семашко” в Русия през 1992 година със компетентност - лечебно дело. През 1992-1995 година специализира УНГ в година Мапуто. През 1997 година в Москва, след прекосяване на курс за повишение на квалификацията, й е присвоена компетентност по обща оториноларингология.

Специализира ирисова диагностика в Московския систематичен център “ТОО Мединфопром” през 1992 година През 2000 година пази дисертация и получава тапия за претендент на медицинските науки от Академията за медико-техническите науки на Руската федерация. През 2001 година получава тапия по Практическа логика на психиката в Между-дисциплинарен учебно-изследователски център, Руска федерация.
Постоянно практикува специалността си, посещавайки всички конференции на обществото по оториноларингология в Русия, постоянно преминавайки през 5-годишни курсове за повишение на професионалната подготовка. През 2014 година получава висша квалификационна категория по оториноларингология от съветската Висша атестационна комисия на опазването на здравето на Министерство на вътрешните работи.
- Проф. Димитрова, кои са най-честите аргументи, провокиращи развиването на външен отит през лятото?
- Външният отит е възпалително заболяване на външния слухов проход - външния отдел на ухото. Най-честите аргументи за развиването му са: преместване на зараза, контузия с изострен предмет, попадане и събиране на влага във външния слухов проход.
- Как се развива инфекцията?
- Външният отит се появява, в случай че на кожата на външното ухо попадне зараза. При това кожата почервенява, а самият проход се смалява поради отока от възпалението. Много постоянно при този развой се отделя полупрозрачен секрет. Различните фактори дефинират и стартирането на един от типовете външни отити: стеснен и разпръснат.

Цялото изявление с доктор Димитрова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР