Проф. Чорбанов подчерта, че сега бежанците трябва да бъдат карантинирани

...
Проф. Чорбанов подчерта, че сега бежанците трябва да бъдат карантинирани
Коментари Харесай

ИТН искат незабавно отпадане на зеления сертификат и COVID тестовете във връзка с бежанската криза

Проф. Чорбанов акцентира, че в този момент бежанците би трябвало да бъдат карантинирани при влизане у нас, а обстановката изисква изключителни дейности
„ ИТН “ излязоха с декларация за неотложно унищожаване на зеления документ и тестванията за COVID-19 на територията на България за по-бързо и гладко влизане в страната ни на бежанците от Украйна, както и облекчение действието на учебните заведения и другите обществени действия. Тя беше изчетена от депутата от „ ИТН “ проф. Андрей Чорбанов.

„ Настъпващата филантропична и бежанска вълна в следствие от военните дейности на територията на Украйна изместиха изцяло като медийна тематика епидемиологичните ограничения и зеления документ, които определяха значително метода ни на живот последните две години на пандемия от COVID-19. Независимо от обстоятелството, че броят на новозаразените непрестанно понижава, както и отменянето на съвсем всички ограничения в останалите европейски страни, у нас продължава да работи зеленият документ, както и тестванията, и карантиниране на влизащите в страната. Всичко това усложнява ненужно както действието на учебните заведения и голям брой обществени действия, по този начин и всички мероприятия за настаняване на идващите в страната бежанци от Украйна. От през днешния ден в прилежаща Румъния отпадат тези ограничения. Настояваме за неотложно анулиране на зеления документ като фактор за осъществяване на избрани действия, както и за анулиране на всички гранични проби за COVID-19, усложняващи ненужно така и така комплицираната обстановка и напрегната конюнктура “, съобщи проф. Чорбанов

Проф. Чорбанов акцентира, че в този момент бежанците би трябвало да бъдат карантинирани при влизане у нас, а обстановката изисква изключителни дейности.

„ Броят на бежанците по нашата граница непрекъснато се усилва. Това доста усложнява работата както на граничните управляващи, по този начин и влиза в едно несъгласие със съществуващите правила. Съгласно нормите би трябвало всеки чужденец, който влиза в страната, да бъде карантиниран за 10 дни, което разбирате, че усложнява ужасно доста обстановката, това са фамилии при тези обствоятелства, при които напорът е огромен. Това не е общоприета обстановка на просто пътуващи хора, влизащи в страната “, уточни имунологът.

„ Няма по какъв начин 25-те хиляди души украински бежанци, пристигнали в границите на седмица да бъдат карантинирани по хотелите. А и не би трябвало хотелите да бъдат центрове за карантина “, безапелационен бе той.

По думите му съвсем всички страни са премахнали зеления документ.

„ Навсякъде анулират действието на зелените документи, на всички места анулират действието на граничния надзор, не се изискват зелени документ, имунизационни паспорти и не е разумно ние да останем като един остров, в който да продължаваме с тези съществуващи ограничения “, сподели още депутатът от Има Такъв Народ.

Проф. Чорбанов разкри, че диалозите, които организират по тематиката за зеления документ са много съществени, постоянно има разногласия в обединението по тематиката, само че от време на време е належащо да има спор в обществото, тъй като това, което Има Такъв Народ прави е да провокира спор в обществото.

Депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов настоя да не се вършат внушения за разклащане на обединението поради зеления документ.

„ Това е практична концепция, която може да разреши прекосяването на бежанския поток по доста по-лесен метод “, сподели Балабанов.

„ Вместо на 20 март може да отпадне с 10 дни по-рано, с цел да няма спънки във връзка с чужденци, които минават както през нашата граница, по този начин и през непознатите граници. Тук не приказваме за стрес в обединението, а за едно практично решение. Ние ще го подложим на гласоподаване в пленарна зала “, акцентира Балабанов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР