Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.

...
Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.
Коментари Харесай

Зам.-министър на културата подаде оставка

Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата. Това разгласи тя във Facebook.

„ За моето фамилията и близкото ми обграждане не е загадка, че от много време все по-сериозно и по-често приказвам за желанието си да се отдръпва от поста, който заемам в Министерството на културата. Това предпочитание се избистри дефинитивно и се трансформира в решение да подам публично своята оставка като зам.-министър на културата, което и направих доскоро “, написа проф. Танева.

 

Като претекстове тя показва извънредно интензивната работа в културното министерство, поради която ѝ се е налагало да анулира професионални изяви – журита, майсторски класове, концерти и така нататък Проф. Танева споделя, че ѝ е било мъчно да бъде потребна по едно и също време на екипа, на студентите, на фамилията и на себе си. Тя показва още, че предходната година на два пъти е станала баба и не желае повече да се лишава ” от несравнимите с нищо чувства за покой и естетика от пребиваването в съвършения детски свят “.

Проф. Борислава Танев благодари на досегашния министър Минеков за доверието, твърди, че съжалява за нито една своя постъпка като зам.-министър и пожелава триумф на новия титуляр Найден Тодоров, с който имали подобен „ профил “ и гледат в една посока.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР