Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.

...
Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.
Коментари Харесай

Втори зам.-министър в служебното правителство подава оставка

Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата. Това разгласи тя в профила си във Facebook.

За моето фамилията и близкото ми обграждане не е загадка, че от много време все по-сериозно и по-често приказвам за желанието си да се отдръпва от поста, който заемам в МК. Това предпочитание се избистри дефинитивно и се трансформира в решение да подам публично своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих доскоро.

Истината е, че извънредно интензивната работа на два фронта (в МК и в НМА), продължаваща с прекъсвания към този момент втора година ме изтощи извънредно и към този момент не се усещам толкоз ефикасна, колкото дотрябвам и на екипа в МК и на студентите си, на фамилията и на себе си.

През целия този интервал доста пъти ми се постановяваше да отхвърлям участия в интернационалните журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на влиятелни конгреси у нас и в чужбина.

И най-важното! Да, интимно е, само че ще го споделя. Знаете, станах баба два пъти през предходната година. Не желая повече да се отнемам от несравнимите с нищо чувства за покой и естетика от пребиваването в съвършения детски свят. Тези мигове са благословени и отлитат окончателно бързо…

Престоят в МК ми взе доста, само че ми и даде доста. Дадено ми беше да основа другарства, родени в комплицирани условия, които удържаха на поривите на най-различни ветрове (понякога ненадейно бурни). Знам, че тези хора ще останат за цялостен живот в сърцето ми и им благодаря!

Благодаря на министър Минеков, че ме избра до бъда до него в тежки времена и ми даде доверието си. Не го предадох.

Благодаря на хората от екипа ни! Благодаря на сътрудниците от МК!

Освен персоналните и професионалните претекстове, още по-убедена и спокойна да взема това решение ме прави фактът, че актуалният министър има доста подобен на моя „ профил “ и гледаме в една посока. Сигурна съм, че ще довърши заложеното и направеното до момента.

И не, не скърбя! Не скърбя за нито една своя постъпка. Напротив!

Отивам си с вдигната глава и спокойна съвест. Знам, че дадох максимума на който бях способна и мога да давам отговор за всяко едно решение, което съм взела. Участвах в доста борби, а изключително горда съм, че на два пъти изиграх „ основна роля “ в тежката борба за спасяването на Държавните културни институти в региона на театралните изкуства през извънредно неподходящите ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна „ достойнството “ да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021 и през 2022 година направеното от нас Постановление на Министерски съвет, обезпечи живот на Държавните културни институти и не се стигна до банкрути.

Предстоят нови борби за българската просвета, за които от сърце желая да пожелая триумф на Найден Тодоров в тази му нова роля. Вярвам му!, декларира още Танева.

Припомняме, че през вчерашния ден оставка подаде и заместник-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов. За това той заяви на персоналната си страница във фейсбук. Като един от претекстовете си Кирил сочи непрозрачните процедури при избора на самостоятелни членове на борда на шефовете на „ Информационно обслужване “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР