Проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо

...
Проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо
Коментари Харесай

„Ще използваме силови методи“: Заплашвана ли е и проф. Асена Сербезова от Нотариуса?

Проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо равнище в прокуратурата по времето на Коронавирус пандемията. Това разгласи самата тя в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Бившият здравен министър и някогашен ръководител на Българския фармацевтичен съюз описа, че след голям брой инспекции за далавера в аптеките преди да се разгласи изключително състояние поради ковид, е получила позвъняване от прокуратурата.

Новото обвиняване против Асена Сербезова в действителност е остарялото, само че детайлизирано

То се случва, откакто тя инициира среша с тогавашния основен прокурор Иван Гешев, на която са прецизирали,че сътрудници ще спомагат на инспекциите и в случай че има далавера ще я показват на приверяващите.

„ Тогава алармирах, че има дефицит на медикаменти, а инспекциите бяха от 5-6 институции едновременно. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви задължения. Казахме, че ще спомагаме и помолих за човещина, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите “, разясни Сербезова. 

Тя изясни, че по време на срещата не е демонстрирано никакво противоречие.

„ 2 дни по-късно получих позвъняване от човек от прокуратурата. Той се показа, имам очевидец на този диалог, материалите са в съда, ще стане прочут по-късно. Засега не мога да го разглася. По време на диалога ми беше казано, че ще бъдат приложени силови способи - не да внимавам и да се кротна, а непосредствено ми споделиха, че ще бъдат приложени силови ограничения, в случай че не спра да плача за инспекциите за неналичието на медикаменти “, изясни тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР