Проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов съобщи пред БНТ,

...
Проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов съобщи пред БНТ,
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов взима сериозни мерки и знае, че лекарите са претоварени

Проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на " Пирогов " заяви пред Българска национална телевизия, че е задължен да вземе съществени ограничения, с лед съществено нарушаване, което не оправдава лекарите.

Той разяснява наказванията на лекари, откакто брачната половинка на умрелия Спас Добрев написа отворено писмо до министъра на опазването на здравето за незаконното отношение към тежко болен пациент.

Той добави, че като доктор подкрепял протестиращите медици. Имам осведомителна система и всеки пациент би трябвало да бъде регистриран, а въпросният пациент не е бил регистриран

 Нощното дежурство на
Нощното дежурство на " Пирогов " било единствено от специализанти

Пироговци били заплашвани с уволняване, в случай че проговорят в медиите

" Може би електронната здравна карта ще ни помогне да имаме досие на всеки жител , което ще ни помогне по-добре да следим положението на пациентите. Пътят обаче е дълъг и надали ще стане елементарно и бързо. Но с такава карта ще може по-лесно да се заобикалят сходни произшествия ", счита проф. Балтов.

Трябвало пациентът да бъде нормализиран и по-късно да бъде превозен в друго профилирано заведение, което да поеме по-добре дадения случай, добавя той.

Във връзка с обвинявания на сина на умряла пациентка на " Пирогов " , Балтов разяснява, че се прави подстрекателство от хиляди километри, дамата е била ориентирана към Медицинска академия.

" С сходни изказвания не оказваме помощ нито на лекари, нито на пациенти. Днес е " Пирогов ", на следващия ден може да е друга болница. Ние сме институция, която не може да бъде охулвана по сходен метод, ние сме болница на народа, всеки знае, че когато има проблем, даден човек може да пристигна в " Пирогов " и той да бъде решен ", изясни шефът на столичната болница.

 Пироговци скочиха против
Пироговци скочиха против " лова на вещици "

Уволненията в " Пирогов " били прибързани

Той добави, че екипите са претрупани и от време на време се бърка, само че това не трябва да се смята за наклонност и мотив за офанзиви към лечебното заведение. Има и недофинансиране на незабавната помощ, добавя проф. Балтов.

" Задълженията са към 20 млн., а 17 млн от тях са в просрочие, поради недофинансирането обаче няма по какъв начин да погасим тези отговорности ", разяснява изпълнителният шеф " Пирогов ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР