Проевропейската коалиция няма да се поддаде на безотговорно и недържавническо

...
Проевропейската коалиция няма да се поддаде на безотговорно и недържавническо
Коментари Харесай

Ковачевски: Няма да позволим на ВМРО-ДПМНЕ да блокира европейския процес

Проевропейската коалиция няма да се поддаде на безконтролно и недържавническо държание и ще направи всичко, с цел да отстрани блокадата по пътя на европейската интеграция на страната. Нашето бъдеще е интеграция, а не изолираност.Това съобщи през днешния ден следобяд министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, откакто по-рано ръководителят на Народното събрание Талат Джафери приключи дебатите на първото съвещание за конституционните промени, съобщи БГНЕС. " Днес в Народното събрание стартира процесът на конституционни промени и за следващ път се удостовери, че всички партии и политически фактори от европейския фронт мислят добре за страната и са за интеграция в Европейски Съюз. Потвърди се, че само идеологията на ВМРО-ДПМНЕ е за обсада и изолираност ", сподели министър председателят на РСМ на конференция.

" Днес в Народното събрание стана кристално ясно кой в действителност желае Северна Македония да стане просперираща страна, членка на Европейски Съюз, и кой желае да блокира европейското бъдеще на страната. За следващ път се удостовери, че държавното управление, всички политически партии и всички политически участници от проевропейския фронт са единствените, които мислят добре за страната и жителите и са за интеграцията на страната в Европейски Съюз, по този начин както бяха за интеграцията на страната в Алианса НАТО. Единствено идеологията на ВМРО-ДПМНЕ е за обсада и изолираност. Проевропейски насочените жители нито ще не помнят, нито ще простят това ", безапелационен бе Ковачевски.По думите му блокирането на конституционните ремонти е подготвяно отдавна без безспорна никаква причина това да се случи. " ВМРО-ДПМНЕпоказаха, че нямат причини и хрумвания за разискване и че не водят спор ", акцентира Ковачевски.

" С огромна лекост те демонстрират, че са подготвени да блокират европейското бъдеще на жителите единствено и само за персонални цели и против по-добър и проспериращ живот на жителите и реализирането на стратегическата цел - пълноправно участие на С. Македония в Европейски Съюз. Ако те не умеят да спорят и дебатират вкъщи, по какъв начин можем да чакаме от тях да спорят и дебатират на открито с интернационалната общественост. Съвсем ясно е, че задачата им не е да договарят за ново съглашение. Много ясно е, че задачата им е да блокират и да спасят личната си политическа кариер и по тази причина към този момент няма място за операции от страна на ВМРО-ДПМНЕ ", добави министър-председателят.Според него всички изследвания на публичното мнение демонстрират, че над 80% от жителите на страната, без значение от тяхната принадлежност, желаят да живеят в границите на Европейски Съюз. " Гражданите желаят по-добър стандарт на живот, по-добро господство на закона, по-добра инфраструктура, по-добри услуги за жителите за стопански прогрес, обществена правдивост и господство на демокрацията. Те желаят европейски стандарти с полезности, които съществуват единствено в Европейски Съюз и в Съединени американски щати, нашите стратегически сътрудници. Македонците желаят децата им да останат вкъщи и да изградят европейското си бъдеще тук. Пред нас има неповторим късмет да утвърдим европейския път, да ускорим европейската интеграция и да реализираме тази европейска цел до 2030 година, тъй като това е нашето бъдеще - интеграция, а не изолираност ", добави Ковачевски.

Премиерът напомни, че " ВМРО-ДПМНЕ изолира и блокира страната по пътя ѝ към Европейски Съюз и гласоподава срещу участието в НАТО ". " Проевропейската коалиция няма желание да се поддава на сходно безконтролно и недържавническо държание и ще направи всичко допустимо, с цел да отстрани блокадата по пътя на европейската интеграция на страната. Няма да допуснем жителите, тяхното бъдеще и страната да бъдат блокирани от ВМРО-ДПМНЕ. Продължаваме да работим за най-висшите национални и държавни ползи и да осигурим болшинство, с което европейският път на страната да продължи ", заключи Ковачевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР