Проектно предложение на Община Бургас бе сред 14-те лауреатив рамките

...
Проектно предложение на Община Бургас бе сред 14-те лауреатив рамките
Коментари Харесай

ЕС отличи важен проект на Община Бургас

Проектно предложение на Община Бургас бе измежду 14-те лауреатив рамките на Програма „ Европейска градска самодейност “. Отличието бе връчено на публична церемонияв Брюксел по време на двудневно събитие, отдадено на Новия европейски Баухаус в районите и градовете.

С показателен бюджет от 65 милиона евро по ЕФРР, „ EUI - Иновативни дейности “ е самодейност, ориентирана към планове, фокусирани върху Новия европейски Баухаус (НЕБ). В основата на концепцията му е заложено основаването отворени обществени пространства, които да са естетически издържани, в естетика с природата и в поддръжка на устойчивото развиване на градовете, както и приобщаващи разнообразни групи от популацията.

Първата покана за оферти по Програма „ Европейска самодейност за градско развиване - новаторски действия “ дава благоприятни условия на градовете да поемат риска и да трансфорат амбициозни и изобретателни хрумвания в пилотни планове, които могат да бъдат тествани в действителни градски условия.

Проектът RELAUNCHTOWIN, с който Бургас печели финансиране в самодейността, цели да усъвършенства градската среда и да я направи по-адаптивна във връзка с климатичните промени, да сътвори приобщаващо пространство, в което всички жители да намерят своето място и да модернизира и вдъхне нов живот на урбанизираните площи.

Дейностите по плановото предложение ще се концентрират върху Спортна зала „ Младост “ и целят да я трансфорат от остаряла постройка в съвременен център за спорт и здравословен метод на живот, който да приобщава и хора от разнообразни уязвими групи - хора с увреждания, етнически малцинства, мигранти и други Търси се също по този начин и включването на възрастни хора, които да предадат своите познания за локални обичаи, земеделие, занаяти и повсеместен метод на живот на по-младите, което да докара и до по-добра резистентност на локалната просвета и обичаи. Срокът за реализация на плана е 3 година и 6 месеца, а бюджетът- 5 634 340 евро, от които 4 507 472 евро са средства на ЕРФФ. Бюджетът на Община Бургас е 3 896 500 евро, като 3 117 200 евро се дават от ЕРФФ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР