Проектите за промени в Закона за местните данъци и такси

...
Проектите за промени в Закона за местните данъци и такси
Коментари Харесай

Новите данъчни закони противоречат на Кодекса на труда

Проектите за промени в Закона за локалните налози и такси в Закона за облагане на приходите на физическите лица са импортирани от Министерския съвет в Народното събрание в нарушаване на Кодекса на труда. Това съобщи ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

По думите му в тях са включени текстове, които не са съветвани със синдикатите и работодателите. Синдикатът упорства плановете да бъдат върнати на държавното управление и да се съблюдава процедурата за разискването им в Националния съвет за тристранно съдействие.

Манолов уточни, че в двата законопроекта са включени текстове, които директно въздействат върху виталното ниво и осигурителните връзки. Според него точно заради тази причина те би трябвало да се съветват наложително със обществените сътрудници, както планува Кодексът на труда.

В плана за промени в Закона за облагане на приходите на физическите лица се трансформира обсегът на облагаемия приход от трудови правни отношения, което води до в допълнение нарастване на данъчно-осигурителната тежест, написа БНР. В Закона за локалните налози и такси пък има нови параграфи, с които се основава опция за внезапно увеличение данъчната тежест върху семействата, което ще се отрази негативно върху виталния им стандарт, разяснява Манолов.

От КТ " Подкрепа " акцентират, че 2/3 от семействата в страната са на виталния най-малко, а 1/3 са под прага на беднотия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР