Проектите в областта на природния газ се развиват много динамично.

...
Проектите в областта на природния газ се развиват много динамично.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Стремим се да запазим стратегическото място на България на газовата карта на Европа

Проектите в региона на природния газ се развиват доста динамично. Работим за това България да резервира своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Това разяснява министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването “Офанзива” по Канал 3. По думите й ще имаме опция за доставка на природен газ от разнообразни източници, през разнообразни направления.

"Подготвили сме план на интегриран проект "Климат-енергетика ", според него сме показали енергийния ни баланс, там залагаме на въглищните централи. Те са в доста положително техническо положение, имаме ресурс на лигнитни въглища. Предвиждаме и създаване на нова нуклеарна мощ, ще е решение за въглеродните излъчвания и чистотата на въздуха ", сподели Петкова.

Въздухът, който дишат българските жители, би трябвало да бъде чист, сподели тя. Договорите с американските централи са дълготрайни и са за изкупуване на електрическа сила. Миналата година платихме 364 млн. с цел да може централата Топлоелектрическа централа Марица Изток-2 да работи една година. Малко над 600 милиона са задълженията на Топлоелектрическа централа Марица Изток-2, сподели Теменужка Петкова.

Цената на елекретическата сила се състои от два съставния елемент - енергийният и цената "задължение към обществото ". В нея се включват всички разноски на обществото към производството на електрическа сила, която употребява преференция, както и разноските от договорите с американските компании. Пълната либерализация на пазара значи повече конкуренция и по-ниски цени, изясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР