Проектът за завода на Leoni в Плевен е изготвен от

...
Проектът за завода на Leoni в Плевен е изготвен от
Коментари Харесай

Германската Leoni започва инвестиция за 32 млн. евро в Плевен

Проектът за завода на Leoni в Плевен е направен от архитектурно бюро " Иво Петров архитекти " с началник арх. Цветан Петров. Надзорът ще e от локалната компания " Експрес инженеринг ".

© Иво Петров архитекти Още по тематиката
Най-големите компании за машини и съоръжение: Отново връх

Приходите на 40-те индустриални сдружения в бранша порастват с 12% до 7.3 милиарда лева
18 авг 2018
Leoni в последна сметка избра Плевен за новия си цех

Инвестицията в предприятието за окабеляване за коли ще бъде към 32 млн. евро
12 юни 2018
Плевенската кабелна епопея

Германската компания Nexans Autoelecteric избра българския град за новата си индустриална база
24 яну 2014 Завод за 32 млн. евро с 30 хиляди кв.м повърхност и 2000 чиновници. Този капиталов връх за Плевен стартира действителното си начало от тази седмица: немският колос Leoni прави алегорична първа копка на българското си дружество за асемблиране на кабелни съоръжения за коли. Заводът, който би трябвало да бъде издигнат до септември 2019 година, ще се разположи в индустриалната зона на града на ул. " Гривишко шосе " 1. Ще е с разгъната застроена повърхност от съвсем 30 хиляди кв. метра, в които ще се разположат произвеждане, логистика, администрация, трапезария и обслужващи пространства с всички улеснения за личния състав. Но действително производството ще стартира още в края на годината.

Най-голямата инвестиция в града за последните години ще е с коинвеститор - действително земята и постройката, което е половината от инвестицията, ще са влагане на плевенската строителна компания " Хоризонт Иванов ". Тя ще отдаде чартърен актива на немската компания.

Строителен старт

Изграждането ще е на няколко стадия, заяви за " Капитал " Светослав Богалински, управител " Бизнес развиване " в строително-инвестиционната компания " Хоризонт Иванов ", която ще построи завода по задание на Leoni. Символичната първа копка ще бъде направена на 27 септември.

За индустриалните потребности ще се ремонтират съществуващи пространства - четири корпуса, всеки с приблизителна повърхност от по 5000 кв.м. Ще се изградят и нови здания от над 10 хиляди кв.м. Във вторите ще се разположи и администрацията, ще има складови площи и обслужващи механически пространства, разясни още Богалински.

Половината от плануваните за инвестицията средства са за планиране и създаване на дълготрайния веществен актив, т.е. за земя и постройка. Те ще са благосъстоятелност на " Хоризонт Иванов ", които имат контракт за отдаването им на Leoni чартърен за период от 15 години с алтернатива за продължение. Част от площадката е била благосъстоятелност на " Хоризонт Иванов ", а друга е окрупнена посредством покупка.

Германският тръст ще влага 16 млн. евро в машини, съоръжение, поточни линии.

За Mercedes от края на годината

По информация на немската компания заетостта в завода в Плевен се планува последователно да доближи 2000 души, 200 от които ще бъдат назначени до януари следващата година. Производството ще е напълно за Mercedes-Benz, така, като компанията има голяма поръчка за новата С класа, оповестиха от Leoni в хода на избора на местоположението за завода си предходната година при представянето на капиталовото си желание за България.

Очаква се заводът да е отчасти отворен до края на тази година, а през 2020 година ще проработи на цялостен потенциал, прецизираха от Leoni през юни, когато стана ясно, че индустриалните мощности ще се построяват в Плевен.

Групата Leoni е най-големият производител в Европа и четвърти в света на електрически системи и окабеляване за коли. За нея работят над 86 хиляди души в 31 страни. През 2017 година консолидираните продажби на компанията са 4.9 милиарда евро, а чистата облага е 144 млн. евро.

" Хоризонт Иванов " - с верига фабрики

" Компанията " Хоризонт Иванов " не е единствено строител или вложител. Когато избрана задгранична компания има интерес да влага, ние се борим преди всичко да бъде определена България. Обикновено вложителят прави шорт листа, като най-атрактивни са балканските страни. В нея най-често са включени Румъния, България, Македония, Сърбия, където работната ръка, логистиката, макросредата, политическата непоклатимост и така нататък са значимите и определящите фактори, които въздействат върху взимането на решения ", сподели още Светослав Богалински и добави: " Ние построяваме и отдаваме чартърен ".

Най-мащабният план по сходен модел е новопостроеният цех за " Язаки " в Димитровград – инвестиция за 50 млн. евро.

В момента компанията работи по още няколко огромни плана. Завършва осъществяването на план за турската Sa-ba, която след обединение през лятото към този момент е част от индийската група Varroc. В новоизградената фабрика против завода на " Язаки " в Димитровград също ще създават елементи за автомобилната промишленост - фарове, мигачи и други Приближава и нов огромен план в Русия, споделят от компанията.

Името на " Хоризонт Иванов " се свързва още с изгражането на зала " Арена Армеец " в София, производството и монтажа на металната структура за новия терминал на летище София, съвсем 50-метровата кула, представляваща 274-тонна железна структура, от която беше разпален олимпийският огън за Зимните игри в Сочи през 2014 година, и още доста планове, основно индустриални.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР