Проектът за реорганизация на движението по булевардите Витоша“, Патриарх Евтимий“,

...
Проектът за реорганизация на движението по булевардите Витоша“, Патриарх Евтимий“,
Коментари Харесай

Борисов от Спаси София: Само с 50 намаляват паркоместата заради новата организация на движение в центъра на София

Проектът за метаморфоза на придвижването по булевардите „ Витоша “, „ Патриарх Евтимий “, „ Фритьоф Нансен “ и „ Ген. Скобелев “ е предоставен в устройствения проект още през 2011 година, само че не е осъществен. Стартирането му в този момент провокира отрицателни реакции от страна на живеещите по четирите булеварда. Въпреки това трансформацията на булевардите продължава.

Към момента остават довършителни работи по бул. " Патриарх Евтимий ", сподели пред Радио София общинският консултант от „ Гергин Борисов.

„ Искаме да помолим жителите, минавайки оттова, да имат поради, че следва домаркиране и да внимават, защото организацията е нова, има потребност да свикнат, да я научат, само че мисля, че доказахме, че релативно бързо може да се случва една промяна “, изясни Борисов.

Той добави, че в целия обсег на плана, по четирите булеварда, паркоместата се понижават единствено с 50 броя.

„ Основно, тъй като на бул. „ Витоша “ създадохме напряко паркиране, което доста ги усили и действително там е компенсацията за изгубените паркоместа по бул. „ Патриарх Евтимий “. От напряко там става паралелно паркирането, с цел да може да се отвори място за бус лентата и за велоалеите “, посочи общинският консултант.

На бул. „ Патриарх Евтимий “ са обособени две еднопосочни велоалеи.

По отношение на бул. " Фритьоф Нансен ", Гергин Борисов изясни, че булевардът е издигнат като двупосочен.

„ В момента еднопосочността му значи, че целия трафик, който от бул. „ Черни връх “ влиза по " Фритьоф Нансен " се излива в ул. „ Любен Каравелов “. Тя не е направена да поема подобен трафик, тя е дребна вътрешна улица. С тази метаморфоза освен разпределяме трафика отмерено, по „ Фритьоф Нансен “ запазихме паркирането, там то не се трансформира “, изясни общинският консултант от „ “ Гергин Борисов.

Той добави, че в идващите месеци следва да бъде изработен разбор на трафика, с цел да бъде доказан модела, с който е обоснована реорганизацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР