Проектът за промени в конституцията е юридически неграмотен и политически

...
Проектът за промени в конституцията е юридически неграмотен и политически
Коментари Харесай

Румен Радев: Проектът за промени в конституцията на ПП/ДБ е юридически неграмотен и политически порочен

Проектът за промени в конституцията е юридически необразован и политически циничен. Това разяснява президентът Румен Радев във връзка препоръчаните промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, част от които лимитират пълномощията на президента.

„ След едно доста дълго приготовление на публиката за идни чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна промяна – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече правдивост и отчетност, към по-малко политизация в правосъдната система. Вместо това ни се сервира изненадващо национално разделяне и офанзива против президентската институция и локалната власт “, уточни Радев.

„ Колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече то се стреми да закрепи своята власт с административни и силови ограничения. Явно ръководещите виждат в служебните кабинети някаква опасност. Но очевидно опасността е от осъзнаването на контраста – изключително сред последния длъжностен кабинет и последните работни държавни управления. Докато те създаваха рецесии – служебното ги решаваше “, съобщи президентът.

Според него последното постоянно държавно управление е демонстрирало управническа отпадналост и разпад заради непреодолими вътрешнополитически несъгласия.

“Докато управлявахме ние, демонстрирахме увереност и работа за хората. Служебният кабинет реши всички въпроси с високите цени на горивата, написа всички закони по проекта за възстановаване, докара даже “Лукойл ” да се записва в България. Сега още щяхме да стоим на цени на бензина от 3.50 лева, само че като виждам, отново ще се върнем там ”, добави Радев.

Той счита, че всяка смяна в законите, която се прави поради някаква персона, е неверен метод и той се връща с противоположен знак към тези, които го вършат.

На въпрос дали ще се влошат още връзките сред институциите и държавното управление поради този план, той иронично отговори: “Колко повече от това да се влошат ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР