Pроектът в Алдършот е първият, при който генерираната енергия ще

...
Pроектът в Алдършот е първият, при който генерираната енергия ще
Коментари Харесай

Жп линия във Великобритания ще е първата, захранвана от слънчева енергия

Pроектът в Алдършот е първият, при който генерираната сила ще " заобиколи " електропреносната мрежа и ще се включи непосредствено в системата на влаковете.

Проектът е на притежателя и управител на по-голяма част от жп мрежа в страната - Network Rail. От петък тази седмица в градчето с население малко над 30 хиляди души Алдършот във Англия работи първата железопътна линия, непосредствено захранвана от слънчева сила. Линията се зарежда от близо 100 слънчеви панели, ситуирани директно до нея. В момента панелите зареждат сигнализацията и осветителната система, само че проектът е следващата година друга система за обезпечава зареждането на влаковете, които употребяват линията, написа в. Guardian. Проектът е на Network Rail - притежателят и управител на по-голяма част от железопътната мрежа в страната.

Проектът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Network Rail възнамерява съществени вложения в електрифицирането на железопътната мрежа в страната и по този начин да ограничи отрицателния отпечатък от активността си върху околната среда.

Слънчевите панели към този момент се употребяват за зареждането на жп гари, само че планът в Алдършот е първият, при който генерираната сила ще " заобиколи " електропреносната мрежа и ще се включи непосредствено в системата на влаковете. Системата в Алдършот е създадена от благотворителната 10:10 Climate Action и Imperial College London, като работата е траяла близо две години.

" Имаме упоритости да използван тази технология и на други места, в случай че този демонстрационен план се окаже сполучлив, с цел да можем да предоставим по-зелена, по-добра железопътна мрежа за нашите пасажери и необятната общност ", разясняват от Network Rail. Според екипа технологията може да се приложи в по-големи обитаеми места като Лондон, Манчестър, Единбург, Глазгоу и Нотингам и да зарежда влаковете по линиите там.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР