Проектът трябва да приключи за две години, след като бъде

...
Проектът трябва да приключи за две години, след като бъде
Коментари Харесай

Пловдив обяви поръчка за пречиствателната станция за 59 млн. лв.

Проектът би трябвало да завърши за две години, откакто бъде обезпечено финансирането

© Анелия Николова Още по тематиката
Проекти под вода

Над 1.8 милиарда лева по стратегия " Околна среда " са под риск, този път поради Данък добавена стойност
16 юли 2013
В мътни води

Община Пловдив ще класира отначало участниците в търг за 53 млн. лева
1 ное 2012
Водни автомагистрали

След пътищата ВиК плановете са идната финансова вяра за строителите
19 окт 2012 Община Пловдив разгласи социална поръчка за реорганизация, рационализация и доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води. Проектът включва планиране и осъществяване на обособените стадии и е с планирана стойност 58.8 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането ще бъде по оперативна стратегия " Околна среда ", само че средствата към момента не са обезпечени. Оферти се одобряват до 16 април, а предложенията ще бъдат отворени на идващия ден сутринта.

Инженеринг

Обществената поръчка е за инженеринг и включва както правене на механически и работен план, по този начин и осъществяване на самата реорганизация и уголемение на пречиствателната станция, която се намира на 1.5 км на югоизток от града. Бъдещият реализатор ще би трябвало също да съгласува и извади всички нужни разрешителни, да провежда доставката на машини и уреди, да изготви документи за употреба, да образова личния състав и да обезпечи авторски контрол по време на строителството и монтажа.

Целият план се чака да завърши в границите на 730 дни. Прогнозната стойност на поръчката от 58.8 млн. лева е и лимитна, т.е. претендентите не могат да оферират по-висока цена от тази. Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на план " Интегриран план за водите на Пловдив " по оперативна стратегия " Околна среда ". Тъй като средствата към момента не са обезпечени, договорът с спечелилия в процедурата ще бъде с отсрочено осъществяване.

Оценка и условия

При оценката най-вече точки (40 от 100) се дават за препоръчаната цена. Останалите точки са по критериите за качество и включват софтуерен развой и експлоатационни разноски (по 20 точки), както и организация на проектантската задача и организация на строителството и доставките (по 10 точки).

За да вземат участие в процедурата, претендентите би трябвало да имат оборот от минимум 100 млн. лева за последните три финансови години общи. От тях се изисква и опит в осъществяването на сходни планове през последните пет години, както и да разполагат с нужните експерти. За лицата, които ще правят самото строителство, се изисква да са вписани в съответната категория в централния професионален указател към Камарата на строителите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР