Проектът съживява“ около 800 акра индустриални пустиниПървите жители на умния

...
Проектът съживява“ около 800 акра индустриални пустиниПървите жители на умния
Коментари Харесай

Alphabet започва строеж на умен град в Торонто

Проектът „ съживява “ към 800 акра индустриални пустини

Първите поданици на умния град в Торонто ще се нанесат още през 2022 година

Поделението за умни градове на Alphabet Inc. – Sidewalk Labs – се надява да направи „ първа копка “ на своя план за образован град в Торонто това лято, който по проект би трябвало да е подготвен до 2020 година Компанията ще стартира да тества някои от технологиите още през лятото, заяви основният изпълнителен шеф на компанията, представен от Ройтерс.

За първи път Sidewalk Labs разгласява стратегия за създаване на плана. Неговата цел е да усили успеваемостта на прилагане на земята, да понижи разноските и да пести сила в Торонто – един от най-скъпите жилищни пазари в света, до момента в който градската администрация се мъчи да се оправи с бързо възходящото население.

През март 2017 година в града стартира самодейност за създаване на нов квартал с повърхност от 12 акра – умислен като екологична зона със смесено предопределение, която да обезпечи нови работни места и да бъде налична за всички възрастови и доходови групи. Тя се води от Waterfront Toronto – локална общинска компания.

Проектът е първата стъпка от плануваното „ възкръсване “ на към 800 акра индустриални пустини на изток от центъра на града, при езерото Онтарио.

Sidewalk Labs бе определена през октомври въз основа на предложение, включващо самостоятелни транспортни средства, топлофикационна мрежа без приложимост на изкопаеми горива, евтини модулни здания с гъвкави приложения и роботизирани системи за доставка и ръководство на отпадъците. Компанията се спря на Торонто, откакто потърси подобаващи места за плана си за интелигентен град из Северна Америка, Европа и Австралия.
още по тематиката
Очаква се проектите за създаването да бъдат утвърдени от бордовете на Sidewalk и Waterfront Toronto до края на 2018 година По план, първите поданици би трябвало да се настанят в умния град още през 2022 година, съобщи в изявление изпълнителният шеф Дан Доктофор.

Заложеният график ще би трябвало да получи утвърждение от регулаторите и да мине през ред други подготвителни процеси, които Sidewalk чака да заемат по-голяма част от работите по плана през 2019 година.

„ Това, което се опитваме да създадем, е нещо, в което никой различен не е съумял до момента “, сподели Доктороф. Според него, множеството досегашни планове за умни градове се натъкват на разнообразни провокации и срещат редица компликации – бюджетни ограничавания, присъединяване на прекалено много заинтригувани страни и потребление на обществени запаси без незабавни изгоди за по-широкото население.

Корпоративният достъп до персонална информация е тематика на възходяща угриженост в екипа. Sidewalk Labs е обект на от ден на ден рецензия, поради проектите си да сложи датчици и камери на всички места в бъдещия интелигентен град Куейсайд.

Доктороф увери, че Sidewalk Labs ще унищожава несъществената информация, ще резервира единствено данните, които биха подобрили качеството на живот, и няма да ги продава на рекламодатели. Потенциалните трети страни в плана ще би трябвало да възприемат същата политика за дискретност на данните, добави той.

Повечето технологии за плана ще бъдат обезпечени от няколко други компании, сподели Доктороф. „ Възможно е да влагаме в (някои от) тях, с цел да ги насърчим или евентуално да финансираме някои от тези неща, само че това ще бъде по-малък % “, посочи той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР