Проектът RESPOND-A организира своята 4-та тренировъчна сесия в Пловдив през

...
Проектът RESPOND-A организира своята 4-та тренировъчна сесия в Пловдив през
Коментари Харесай

Европейски проект подготвя органите, оказващи първа помощ, да използват иновативни технологии за управление на извънредни ситуации

Проектът RESPOND-A провежда своята 4-та подготвителна сесия в Пловдив през юни.

Домакин на събитието бе УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, което събра 50 участници, в това число екипи, които работят на първа линия в цяла Европа  – Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, представители на полицейските сили на Валенсия, Испания, противопожарната работа на Кипър, Община Егалео, Гърция. То бе ориентирано към запознаване на лицата, които първи се отзовават на  изключителни обстановки, с потреблението на нови решения, като в същото време се даде опция на разработчиците на технологиите да тестват и събират противоположна връзка за своите артикули.

RESPOND-A се занимава с принадлежности за съоръжение от последващо потомство и тактики от решаващо значение за лицата, оказващи първа помощ. Това е проучвателен план, финансиран със средства на Европейски Съюз, който е ориентиран към повишение сигурността, както и на оперативните качества на службите за първа помощ посредством новаторски технологии. Обучението е основен съставен елемент на RESPOND-A, допускащ на лицата, които първи се отзовават при изключителни обстановки, да получат на практика умения с другите технологии, създадени по плана.

Обучението бе проведено в три етапи, които симулират действителен сюжет при злополучие. Първа фаза съставлява събиране на данни, по време на която бяха употребявани технологии като интелигентни датчици за здравето на тялото и околната среда, за събиране на основна информация от разнородни източници.

По време на втората фаза се обработват събраните данни, обобщават се и се превеждат, с цел да могат да бъдат употребявани от спешните ръководители.

В последната фаза информацията от данните се получава от спешните ръководители, които по-късно се базират на характерни технологии, подобряващи координацията и цялостното ръководство на реакцията при изключителни обстановки.

Упражнението се организира на 8-9 юни и бе последвано от спомагателни сесии, ориентирани към обогатената действителност (Augmented Reality) и осведомеността за киберсигурност (Cybersecurity Awareness). Те бяха съпроводени със симулация на действителна евакуация с присъединяване на локалните органи за оказване на първа помощ (Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив).

Можете да намерите настоящи материали за образованието (използваните технологии и снимки) на интернет страницата на RESPOND-A: https://respond-a-project.eu/respond-a-training-4-bulgaria/.

Петото и последно образование по плана ще се организира по едно и също време с финалната проява на RESPOND-A през февруари 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР