Проектът представя интерактивна мултижанрова изложба, посветена на зараждането на електронната

...
Проектът представя интерактивна мултижанрова изложба, посветена на зараждането на електронната
Коментари Харесай

На 22 септември се открива мултимедийна изложба, посветена на българската електронна сцена

Проектът показва интерактивна мултижанрова галерия, отдадена на зараждането на електронната музикална сцена в България от края на 90-те години. Чрез разнообразни модерни и цифрови похвати експозицията събира на едно място архивни материали от революционното рейв придвижване у нас и въздействието му върху градската просвета.

Ретроспективната галерия се открива на 22 септември от 19:00 ч. в Национален Студентски Дом и е отворена за гости до 29 септември . Куратор е образният актьор Владислав Илиев – Vladzen



Краят на 90-те и началото на новия век бележат неповторим миг от най-новата ни културна история. По образеца на Берлин, Лондон и Ню Йорк у нас хиляди младежи стават част от зараждането на електронната сцена, известна и като рейв. Култура, която се отличава с новаторското си звучене, ярки визии и нов вид актьори – електронните продуценти, диджеите и виджеите.

В сегашния постковид интервал, когато с носталгия си спомняме опциите да се събираме свободно и да изживяваме музиката безкрайно, все по-голяма тежест има цифровият отпечатък на културното прекарване. В този подтекст планът Bulgarian Rave Archive цели да вдъхне живот – като цифровизира, обработи и покаже по нов метод това наличие.

Архивът в мултимедийната галерия включва 1350 минути архивни видеа, над 200 фотографии, над 100 истински плаката и флаери, елементи от радио излъчвания, изявленията с над 20 персони -продуценти, диджеи, уредници, фейс контроли, почитатели.

Проектът ще бъде показан в две изложбени пространства в Национален Студентски Дом. Две видео съоръжения посредством технологията видео мапинг ще срещнат посетителите с архивни видео материали, изявленията и фотографии. Изложбата ще включва още апаратура с AR ( Добавена Реалност ) филтър и книга-зин с илюстрации, фотографии и графични изображения.

Билети от и в офис мрежата на EasyPay.

Архивните материали, част от мултимедийната галерия, ще бъдат показани и в цифрови епизоди на уеб страницата, както и в каналите на BRA в YouTube, и   от 1 октомври до края на годината.

Още от АРТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР