Проектът на Еърпорт Русе ООД, с който инвеститорът се ангажира

...
Проектът на Еърпорт Русе ООД, с който инвеститорът се ангажира
Коментари Харесай

Модернизацията на летище Русе продължава с ускорени темпове

Проектът на " Еърпорт Русе " ООД, с който вложителят се ангажира да извърши редица усъвършенствания на Летище Русе за последователното му развиване като гражданско, продължава да се осъществя с ускорени темпове.

Напълно построена е 9-километровата периметрова ограда, обработена е самораслата растителност в региона със профилирана техника, пистата за политане и кацане, както и пътеките за рулиране са почистени напълно. Извършено е и мулчиране на региона на летището и окосяване на тревата, с цел да се обезпечат оптимални условия за полетите. Вече са инсталирани и два ветропоказателя или така наречен „ чорапи “, които дават отговор на специфични условия на Международната организация за гражданска авиация ICAO и са наложителни за всяко летище. Те са сложени на особено построени за задачата фундаменти, които също дават отговор на авиационните условия. Инвеститорите са закупили също стационарни и мобилни цистерни за гориво.

При ремонта на пътническия терминал са сменени счупените стъклопакети с техни точни копия. Освежени са стените и таваните, без да се нарушава интериорната им еднаквост, като цялата вътрешна покъщнина е непокътната непокътната. Осигурена е интернет връзка в отремонтираните офиси на втория етаж в терминала, като са оборудвани и стаи и санитарни пространства за водачите.

Следващият стадий планува създаване на осветителна система на полосата за политане и кацане, като вложителите към този момент са сключили контракт с задгранични компании за произвеждане на нужната техника. Доставката и монтажът й се чакат през август. Създаването на Генерален проект, с който летището ще се трансформира в гражданско и който е основен детайл от развиването му, също е в напреднала фаза на създаване.

Припомняме, че в края на февруари т.г. след решение на Общински съвет Русе, гласувано с съвсем цялостно единогласие, Общината подписа контракт с „ Еърпорт Русе “ ООД. Дружеството е със притежатели Антони Търницов - специалист в областта на българското въздухоплаване, който има опит и от работата си по концесионния разбор на Летище Русе от 2017 година, и Христо Крушарски, чийто бизнес е обвързван със системи за извалявания и битка с градушките посредством самолетен прийом. Непрекъснато възходящият интерес към услугата допуска поток от сигурни средства, които да бъдат вложени в русенското летище. Важно е да се означи, че с привличането на вложителя общинският бюджет се освободи от годишната поддръжка на летището. За календарната 2022 година размерът й доближи 91 хиляди лева Досега за поддръжката се грижеше общинското дружество " Паркстрой ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР