Проектът Чрез изкуството да продължиш възниква като идея след съвместната

...
Проектът Чрез изкуството да продължиш възниква като идея след съвместната
Коментари Харесай

Картини ще даряват светлина и надежда в онкодиспансера

Проектът " Чрез изкуството да продължиш " поражда като концепция след взаимната работа на бургаската художничка Надя Пеовска като художник - дизайнер по план към обществено дружество " Нарисувай ми усмивка ", основано от Сдружение " Онкоболни и другари " - Бургас, оповестиха от Общината.
Работейки всекидневно с хора, които са се сблъскали с заболяването, Надя Пеовска опознава от близко техните паники, копнежи и фантазии.
Проектът " Чрез изкуството да продължиш " е финансиран от фонда за просвета на Община Бургас и има за цел да облагороди болничното пространство в Комплексен онкологичен център - Бургас, където се хоспитализират пациенти с онкологични проблеми.
Идеята на художничката е посредством изкуството си да внесе светлина, цвят, вяра, обич и топли усеща, като се надява нейните произведения да оказват помощ на пациентите да продължат напред и да се преборят с сложните моменти. Предполага се, че картините ще влияят позитивно върху техния прочувствен свят и ще служат като арт-терапия.
Днес, 7 ноември, от 18:00 часа в Сдружение " Онкоболни и другари ", на ул. " Демокрация " 104А, ще бъде формалното разкриване на изложбата, след което картините ще бъдат преместени в пространството на онкологичня център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР