Проект за оперативна съвместимост осигурява по-ефективен обмен на данни между

...
Проект за оперативна съвместимост осигурява по-ефективен обмен на данни между
Коментари Харесай

Публичните организации ще обменят данни по-ефективно


Проект за оперативна съгласуемост обезпечава по-ефективен продан на данни сред обществените организации (снимка: CC0 Public Domain)

Публичните организации ще си взаимодействат по-ефективно, чрез продан на данни сред техните осведомителни системи, стана ясно по време на заключителното събитие по план „ Разработване и използване на Референтна архитектура за оперативна съгласуемост (РАОС) ”, което се организира през вчерашния ден. 

За осъществяването на тази цел ще бъдат въведени стандарти при създаване, планиране, създаване и внедряване на осведомителните системи, оповестиха от Министерство на електронното ръководство.
още по темата
С реализацията на плана е създадена Референтна архитектура за оперативна съгласуемост като част от обновената Архитектура на електронното ръководство.

Разработен и одобрен е План за въвеждането, като са направени и оферти за нормативните промени, свързани с приложението на РАОС.

В рамките на плана са построени 4 регистъра на Министерството на младежта и спорта (МСС) и обединен указател на Агенцията по заетостта (АЗ) – указател „ Заетост ”.

По този метод бе обезпечена опцията за съвместими обществени услуги на локално, национално и европейско равнище за жителите и бизнеса, прецизираха от МЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР