Продуктите за грижа за лице са сред най-популярните средства за

...
Продуктите за грижа за лице са сред най-популярните средства за
Коментари Харесай

5 съвета как правилно да се грижим за кожата на лицето


Продуктите за грижа за лице са измежду най-популярните средства за опазване на положителния тип на нашата кожата. Използването им не е някакъв козметичен каприз, а значима част от поддържането на представителна визия и основаването на положително първо усещане пред останалите. Освен това, грижата за кожата на лицето е нужда и от здравословна позиция.

Тя може да бъде доста прелестно занятие или извънредно досадно и объркващо начинание. На претъпкания пазар е цялостно с прекомерно доста артикули и прекомерно спорна информация. Затова в тази публикация ще ви споделим 5 съвета, които да създадат по-ясна и приятна с цел да може всички да се радваме на добра визия и самочувствие.

Най-ефективните способи за грижа за кожата

Почиствайте кожата си два пъти на ден

Съпровождаща част от утринния и нощния обред преди и след лягане, постоянно включва миене на зъби и на разположение. Още от дребни сме научени на това, и е табиет, който вечно остава с нас. Грижата за кожата не би трябвало да бъде някое комплицирано и ново начинание, когато просто надгражда над към този момент основаните ни привички. Моментите, в които мием лицето си заран и вечер са съвършеното време да отделим още една минута време с цел да се погрижим за здравето и хубостта на лицето си. Почистването на лицето става бързо, а резултатът е забележим.

Хидратирайте кожата си постоянно

Подобно на всичко друго живо, клетките на кожата ни също имат незаменима потребност от хидратация. За жал не сме като растенията у дома, и да се полеем в душа или да си измием лицето напълно не е задоволително. Даже противоположното, тъй като горещите душове в действителност доста изсушават кожата ни. Освен това, въпреки и също наложително, пиенето на няколко литра вода дневно е допустимо да е незадоволително в случай че желаеме същински красива, витална и здрава кожа. Заради това, един от най-използваните козметични артикули е овлажнителя на кожа. Той подхранва изсъхналата кожа и по този метод се бори против появяването на бръчки, пъпки и болести на кожата. Редовната приложимост на овлажнител по два пъти дневно се предлага даже и за по-мазна кожа, като в случай че имате такава, потърсете артикул с по-лека формула или на основа на гел.

Използвайте ексфолиант

Ексфолиантът е съпровождащият артикул, който експерти предлагат да използваме преди овлажнителя. Комбинацията от тези два продукта е в основата и на най-сложните и първокласни стратегии за грижа за кожата. Функцията на ексфолианта е да отстрани горния пласт на мъртва кожа, който е по-груб и замърсен. Това оставя кожата изпод гладка и чиста, само че и изсушена. Затова хидратацията след ексфолиране е наложителна с цел да можем да запазим по-дълго позитивния резултат. Също по този начин, по този метод, разрешаваме на младите кожни кафези да дишат и подобряваме здравословния живот на кожата си. Процедурата не е прекомерно абразивна, само че в случай че имаме сензитивна кожа е добре да избягвате пилинг продуктите с по-силна химия. Все отново, ексфолиране можем да вършим и по-рядко, към 2 пъти в седмицата.

Използвайте маска един път седмично

Използването на маска един път седмично е подарък и за положителното положение на кожата ни и за нашия личен комфорт. Приятната процедура е съвършения метод да си дадем време за релакс, в което и да се погрижим за себе си. Подходящата маска зависи от вида кожа, като общоприетата подхранваща и успокояваща маска е най-подходяща за суха и сензитивна, както и за естествена кожа. Почистващите маски са съвършени за омазнената кожа, до момента в който възстановяващите могат да имат необикновен подмладяващ резултат върху застаряваща кожа. Маската лишава едвам двайсетина минути, само че придава неотложен искра на кожата и възприятие за прохлада.

Не забравяйте слънцезащитния крем

Дори и през студените и тъмни месеци, слънцето може да се окаже подъл съперник на нашата кожа. През лятото знаем, че би трябвало да носим слънцезащита срещу жаркия печ, само че нездравословните UV лъчи не стопират да ни афектират единствено тъй като на открито духа или има сняг. Разбира се, не е належащо да използваме висок фактор и да се мажем със слънцезащита преди да се увием с шала за разходката до магазина. Но дребната смяна, с огромен резултат, която можем да създадем незабавно е да изберем, който съдържа SPF 15 или 20 за по-комплексна грижа за здравето на кожата ни. Все отново, UV лъчите са номер 1 фактор за остаряване на кожата и развиването на ракови формирания.

Типа кожа също има значение

Вече споменахме по какъв начин някои от продуктите имат характерен резултат върху разнообразни видове кожа, само че за какво? Кожата ни главно се разделя на два вида, всеки с присъщи прояви и условия за вярна грижа. Сухата кожа е по-чувствителна и изтънена, с дребни пори. Тя има по-ниско равнище на естествено-произведени мазнини и се нуждае от повече хидратация с цел да се избегне появяването на бръчки и фини линии. Мазната кожа е противоположна на това, тя особено има повече себум и е по-склонна към появяването на пъпки и акне. За сметка на това, по мазната кожа се появяват по-трудно бръчки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР