Продуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и

...
Продуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и
Коментари Харесай

Кулинарни тънкости при правенето на скара

Продуктите приготвени на скара постоянно стават по-вкусни от пържените и от печените. Но с цел да станат с съвършен усет, има няколко дребни хитрини, които множеството домакини знаят и които ще създадат зеленчуците и месото на скара още по-вкусни.

1. Най-важното, когато стартирате да печете на скара, е това, че тя би трябвало да бъде намазнена, с цел да не залепват продуктите. Най-добрият избор е да я натриете с парче сланина, а в случай че нямате можете да я намажете със зехтин или олио.

2. Когато печете месо на скарата, в никакъв случай не купувайте прекомерно изсъхнало месо – скарата го изсушава в допълнение. Купете си такава част върху, която да има несъмнено количество лой, с цел да стане по-сочна пържолата.

3. Ако желаете месото да стане по-бързо и още по-вкусно, сложете го в марината – малко вино, малко соев сос или лимонен сок.

4. Ако въпреки всичко сте решили, че желаете да печете бяло месо на скарата сложете лой и подправки преди да го изпечете, с цел да не стане прекомерно изсъхнало.

 Зеленчуци на скара

5. Друг съвет за сухите меса – завийте месцето в железно фолио или хартия за печене, вътре прибавете всички подправки и наложително сложете парче масло. Ако сте решили да употребявате хартия за печене, намокрете я преди да я поставите върху горещата скара, в противоположен случай ще изгори.

6. Кебапчета, кюфтета, шницели – слагайте ги върху скарата и не ги натискайте, оставете ги във формата, в която сте ги сложили. По този метод ще останат по-сочни.

7. Ако желаете да печете риба на скара – скарата би трябвало да е доста добре загрята, а рибата да има лой върху себе си, с цел да не залепне. Пече се за малко.

8. Зеленчуците също се овкусяват авансово преди да се изпекат. Има разнообразни типове марината, които можете да употребявате. Ето нашата рецепта за зеленчуци на скара

9. Независимо какво печете на скарата, откакто е готово го слагате в тенджера с похлупак – с цел да се резервира сочно и топло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР