Продуктите на Clorox са в недостиг, след като кибератака прекъсва операциите

...
Кибератака в Clorox причинява широкомащабно прекъсване на операциите на компанията,
Коментари Харесай

Кибератака в Clorox причинява широкомащабно прекъсване на операциите на компанията, възпрепятствайки способността й да произвежда своите почистващи материали, каза Clorox в понеделник.

Clorox каза, че някои от продуктите му сега са в недостиг, тъй като се бори да отговори на потребителското търсене по време на прекъсването. Clorox не уточни кои от продуктите му са засегнати.

В понеделник компанията разкри в регулаторна документация, че е открила неразрешена дейност в някои от своите системи за информационни технологии през август. Clorox заяви, че незабавно е предприел действия за спиране на атаката, включително намаляване на операциите си. Сега се смята, че атаката е овладяна.

Все пак Clorox не успя да възстанови производствените си операции на пълна скорост. Компанията каза, че изпълнява и обработва поръчки ръчно. Компанията не очаква да започне процеса на връщане към нормални операции до следващата седмица.

„Clorox вече възобнови производството в по-голямата част от своите производствени обекти и очаква нарастването до пълното производство да настъпи с течение на времето“, казаха от компанията. „В момента компанията не може да оцени колко време ще отнеме, за да възобнови напълно нормализираните операции.“

Компанията каза, че кибератаката и закъсненията ще навредят съществено на финансовите й резултати за текущото тримесечие, въпреки че Clorox каза, че определянето на каквото и да е по-дългосрочно въздействие би било преждевременно, „като се има предвид продължаващото възстановяване“.

Акциите на Clorox (CLX) паднаха с повече от 2% в предпазарната търговия. Компанията произвежда редица добре познати домакински продукти, включително белина, перилни препарати и почистващи препарати.

По същия начин предполагаема кибератака спря операциите в MGM Resorts миналата седмица, което засегна големи части от бизнеса му, включително гостите, които не могат да правят такси за стая и да имат достъп до стаите си с цифровите си ключове.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР