Продукти: 110 г краве масло 200 г кристална захар 1 ч.л.

...
Продукти: 110 г краве масло
200 г кристална захар 1 ч.л.
Коментари Харесай

Вкусен и нежен лимонов кекс

Продукти:

110 г краве масло

200 г кристална захар

1 ч.л. ванилова есенция

настъргани лимонови кори от 3 лимона, или захаросани кори

3 яйца

125 г кисело мляко

200 г брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол



Глазура:

120 г пудра захар

3 с.л. лимонен сок

Начин на подготвяне:
Лесен домакински кекс със сладко и орехи
В магазините е цялостно с какви ли не вкуснотии, само че нито една от тях не би могла да се съпостави с домашно приготвения сладкиш. Предимствата...
Прочети повече
Кравето масло и захарта се разрушават с миксер в продължение на 10 минути, а след това се прибавят яйцата едно по едно и се разрушават, до момента в който се поемат в сместа. Добавят се лимоновите кори, ванилията и киселото мляко и още веднъж разбивате с миксера.

В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта, като на 3 пъти добавяте сместа към течните съставки, като не спирате да бъркате с миксер.

Готовата примес се изсипва в правоъгълна тава за кекс, покрита с хартия за печене и намазана с масло и печете 60 минути на 160 градуса, а след това го вадите и го оставяте да се охлади.

В купа се смесва пудрата захар с лимоновия сок разбърквате, а след това заливате кекса и поръсвате със захаросани лимонови и портокалови корички.
Грешките, които ви пречат да извършите бухнал кекс
Смята се, че всяка стопанка може да направи прекрасен кекс в бързината. Да, но не! Оказва се, че приготвянето на това тестено прелъщение не...
Прочети повече


Захаросване на корите:

Обелват се корите от портокали и лимони, като се варят единствено във вода, която сменяте на 3 пъти, когато коричките заврат.

На четвъртия път се смесват равни количества вода и захар и се варят в сиропа, до момента в който станат леко транспарантни, а след това ги вадите с решетъчна лъжица и ги сложете върху хартия за печене, до момента в който се охладят.

Можете да се съхранявате в буркан с компактно затварящ се похлупак за всички ваши сладкиши.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР