Продължителните нисковъглехидратни диети имат сериозни последствия върху тялото и могат

...
Продължителните нисковъглехидратни диети имат сериозни последствия върху тялото и могат
Коментари Харесай

Въглехидратите са горивото на мозъка

Продължителните нисковъглехидратни диети имат съществени последици върху тялото и могат безусловно да разрушат организма.

Обикновено при тези хранителни режими се следи бързата загуба на тегло, което стимулира отслабващия да продължава да заобикаля въглехидратната храна. Това обаче са изключително рискови положенията, които са риск за здравето.

При дефицит на въглехидрати тялото не е в положение да гори мазнини по естествения си метод. Нормалният развой изисква въглехидратите да се комбинират с мазнини и да се употребяват за гориво. В дълготраен аспект безвъглехидратните и нисковъглехидратни диети могат да доведат до по-сериозни, даже необратими последици.

 Упражнения

Отдавна стана ясно, че дефицитът на зеленчуци, плодове, пълнозърнести и бобови храни усилва риска от разнообразни типове рак. Важно е да запомните, че въглехидратните храни в умерени дози не са нездравословни за организма. Напротив – те са витално нужни и незаменими.

Безспорен факт е, че за човешкия мозък точно въглехидратите са главен енергиен източник. Въглехидратите са съвършеното гориво за реализиране на множеството функционалности на организма. Те обезпечават на тялото по този начин нужната сила за мускулите, за активността на мозъка и централната нервна система.

Най-общо процесът е следният: тялото трансформира смилаемите, не съдържащи фибри, въглехидрати в глюкоза, която се употребява от клетките като гориво. Простите въглехидрати се разпадат бързо, а комплицираните – доста по-бавно и се включват в кръвния поток последователно.

 Пиене на Мляко

Получената по време на храносмилането глюкоза навлиза в клетките посредством инсулина, който се отделя съгласно моментните потребности.

Част от глюкозата се складира като гликоген в черния дроб и мускулите, с цел да бъде употребена по-късно, да вземем за пример при идващото физическо натоварване. Излишната глюкоза се складира като мазнини.

Прости, комплицирани въглехидрати и фибри се намират в доста храни. Някои от тях обезпечават значими хранителни съставни елементи и се грижат за здравето, до момента в който други са източник само на калории и от тях се напълнява.

Сладките неща, захарта, конфитюрите и така нататък съдържат елементарни въглехидрати и съвсем никакви скъпи хранителни съставки. Плодовете също съдържат главно елементарни въглехидрати, само че също по този начин минерали, витамини, фибри и вода.

Безценен източник на комплицирани въглехидрати, фибри, витамини, минерали, протеини са бобовите храни. Млечните артикули са построени от елементарни въглехидрати, протеини, калций и други

Включвайте в менюто си постоянно и зърнени храни, тъй като те дават на тялото ни сложни въглехидрати, фибри, витамини, минерали, протеини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР