„Продължителната активност на мечките“ принуждава екипите за борба с горски пожари да напуснат къмпинга в Британска Колумбия, казват служители

...
Продължителната активност на мечките“ принуди пожарните екипи да напуснат лагер
Коментари Харесай

„Продължителната активност на мечките“ принуди пожарните екипи да напуснат лагер в Британска Колумбия, Канада, съобщиха властите в четвъртък.

В лагера близо до общността на Голд Бридж бяха настанени екипи, работещи с горския пожар в езерото Даунтън, за който беше съобщено на 13 юли и който е погълнал повече от 9000 хектара, според Службата за диви пожари на Британска Колумбия.

„Мисля, че мечката искаше да ни помогне на противопожарната линия“, написа пожарната в Дашууд в социалните медии, споделяйки видео на мечка, която се скита около лагера.

Заради дейността на мечките около 160 служители бяха преместени в град Лилует, където са настанени от T’it’q’et First Nation и общинските съоръжения на Лилует, докато се борят с пламъците, каза противопожарната служба.

Щети от горските пожари са показани във вторник, 15 август 2023 г. между Ентърпрайз и Какиса, Северозападни територии, Канада. Щетите от горските пожари са показани във вторник, 15 август 2023 г. между Ентърпрайз и Какиса, Северозападни територии, Канада. Райън Планче/AP

„Това беше необходимо, за да се гарантира безопасността на персонала след постоянна активност на мечка в и около лагера“, каза противопожарната служба.

Служителите по опазване на природата оценяват и съветват безопасното връщане в къмпинга, добавиха от противопожарната служба.

Пожарникарите от седмици се борят с горския пожар в езерото Даунтън, който наложи евакуации, тъй като се разпространи и продължава да гори извън контрол, според противопожарната служба. Районът е приблизително 100 мили (около 161 км) северно от Ванкувър.

„Валежи паднаха върху огъня през нощта и четвъртък сутринта, като се очакват допълнителни количества през целия ден. Пожарната активност остава ниска и при двата горски пожара в комплекса Bendor Range“, каза противопожарната служба в четвъртък.

Превозно средство е паркирано близо до горящ горски пожар в Хей Ривър, Канада, 15 август 2023 г. в тази екранна снимка, получена от видеоклип в социалните медии. Morgan Monkman/чрез REUTERS ТОВА ИЗОБРАЖЕНИЕ Е ПРЕДОСТАВЕНО ОТ ТРЕТА СТРАНА. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КРЕДИТ. БЕЗ ПРЕПРОДАЖБИ. НЯМА АРХИВИ. Превозно средство е паркирано близо до горящ горски пожар в Хей Ривър, Канада, 15 август 2023 г. в тази екранна снимка, получена от видеоклип в социалните медии. Morgan Monkman/чрез REUTERS ТОВА ИЗОБРАЖЕНИЕ Е ПРЕДОСТАВЕНО ОТ ТРЕТА СТРАНА. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КРЕДИТ. БЕЗ ПРЕПРОДАЖБИ. БЕЗ АРХИВИ. Морган Монкман/Ройтерс

Пламъкът е един от около 420 активни горски пожара, горящи в провинцията на фона на безпрецедентния сезон на пожари в Канада, според Службата за диви пожари на Британска Колумбия.

Експертите предупредиха, че многобройните горски пожари, изгарящи големи участъци диви земи от бряг до бряг в Канада, вероятно ще изместят, наранят и убият местните диви животни.

„Дивите животни ще бъдат изместени. Освен това ще има много животни, които ще умират заради пожарите“, каза Анджелика Ланген, изпълнителен директор на Дружеството за дивата природа на Северното сияние, пред филиала на CNN CTV в Канада.

Британска Колумбия се смята за „страна на мечките“, където бродят и черни, и мечки гризли.

В четвъртък осиротяло и ранено мече беше спасено от опустошен от горски пожар район в района Шусуап в Британска Колумбия.

Малкото е получило изгаряния по лапите си, но се очаква да се възстанови напълно, според Службата за опазване на Британска Колумбия.

Мама и малко полярно мече Майка и малко полярно мече Kt Miller/Polar Bears International

Събратът на малкото е с тежки наранявания от огъня и е бил потушен, каза службата за опазване на природата, докато се смята, че свинята е умряла в огъня.

„Въпреки че за съжаление малкото остана сираче, оцеляването му е добре дошла новина за общността на Secwepemc и служителите по опазване на природата, които се занимават с диви животни, наранени от горски пожари“, каза службата за опазване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР