Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите бяха последните

...
Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите бяха последните
Коментари Харесай

Борисов: Папата каза да продължаваме с магистралите

Продължавайте да вършиме мостове и автомагистрали на Балканите бяха последните думи на папата към България. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който тази заран изпрати папа Франциск на летището след визитата му у нас, като двамата организираха къс диалог, заяви БНР. 
 Папа Франциск към Борисов: Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ  Силно обръщение за мир насочи папа Франциск в София, събирайки представители на няколко религии
Папата отлетя за Скопие, където продължава апостолическото му пътешестване. 

„ В лицето на папа Франциск България има огромен другар “, съобщи Борисов, откакто изпрати Светия отец и добави: „ Това е мирът. Последните му думи бяха – „ Продължавайте да вършиме мостове, автомагистрали на Балканите, тъй като това е извънредно значимо “.

Борисов подчерта, че папата е останал доста удовлетворен от визитата си и е благодарил, че поддържаме положителни връзки със съседите и построяваме мир и мостове. 

Премиерът разяснява и думите на папа Франциск към управляващите да са отворени към бежанците. 

„ Нашата история е такава, че по този начин сме бягали и ние, по този начин са ни приютявали преди епохи и нас. Ние сме срещу тези, които нощно време през границата, нарушавайки закона, желаят да стигнат някъде, където не ги желаят “, съобщи Борисов.

Попитан за отхвърли на Българската православна черква да взе участие в молитвено служение " Молитва за мир ", Борисов уточни, че не се меси в църковните работи. 

„ Аз в Божиите работи не се греша. Господ Бог е назначил и папата, и патриарха ", съобщи министър председателят и показа, че с наслада е видял по какъв начин Светият Отец целува кръста на патриарх Неофит.

След като изпрати папата, министър председателят Борисов благодари на всички служби – Министерство на вътрешните работи, Бърза помощ, локалните управляващи, които са взели присъединяване в визитата на папата. Извини се на тези, които не харесват папата и за тежкия трафик.

В рамките на визитата си в Северна Македония Светият отец ще организира срещи с президента, с министър-председателя, с представители на гражданското общество и с дипломатическия корпус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР