Продължават тежките сражения в района на източния украински град Соледар

...
Продължават тежките сражения в района на източния украински град Соледар
Коментари Харесай

Киев: Руските сили продължават атаките край Бахмут

Продължават тежките сражения в региона на източния украински град Соледар в Донецка област, намиращ се на към 15 километра от Бахмут. Руските сили правят офанзиви на дребни групи, оповестяват от украинското командване.
Прочетете още
Руските нашественици нападат на „ талази “ украинските позиции в Соледар. Ситуацията е извънредно сложна, заяви Тарас Березовец от сухопътните войски на Украйна, представен от организация УНИАН. По думите му силите на Москва правят офанзиви на групи от по 8 души, въоръжени с пушки или ръчни противотанкови гранатомети. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските войски устоят на " нови и още по-тежки офанзиви " против Соледар, покрай източния град Бахмут, който Москва се пробва да превземе от месеци. 

„ Благодаря на всички наши бойци, които пазят нашия Бахмут и на всички бойци в Соледар, които устояват на новите и още по-твърди офанзиви от нашествениците! Благодарение на издръжливостта на нашите бойци там, в Соледар, ние спечелихме в допълнение време. Всичко е изцяло унищожено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е в белези от детонациите “, сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание. 

Вчера украинските въоръжени сили оповестиха, че са отблъснали опит за завладяване на Соледар, само че боевете са обновени. Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр сподели, че след несполучлив опит да завладяват Соледар и да правят отстъпка, съветските нашественици са подхванали мощен взлом против града.

А подкрепяните от Русия сепаратистки сили в региона на Донецк оповестиха, че са завладяли село Бахмутске, единствено на няколко километра от Соледар. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР