Продължават разказите на бити хора от протеста срещу БФС.19-годишно момиче,

...
Продължават разказите на бити хора от протеста срещу БФС.19-годишно момиче,
Коментари Харесай

Бито момиче на протеста: Полицаят ми каза, че ме е ритал, за да нямам деца

Продължават разказите на бити хора от митинга против БФС.

19-годишно момиче, бито от униформени във вечерта на митинг против управлението на БФС в София, описа потресаващи детайлности за насилието върху нея.

Пред екип на bTV момичето, поискало анонимност, споделя, че до момента в който се оптивала да избяга от баталните подиуми,

то спряно и съборено на земята от четирима служители на реда

край църквата „ Св. Седмочисленици “, цитира Дебати.

„ Всичко стана доста бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвред се чуваха крясъци и викове и всичко беше някакъв цялостен безпорядък, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем допустимо най-бързо – просто ме нападнаха. Четирима “, споделя младата жена.

„ После ми обясняваха, че тъкмо поради това е била тяхната цел – да не мога да родя “, добавя описа си момичето.

„ Събориха ме на земята, удряха ме, след това ме накараха, споделиха ми да стана, при което аз станах и отново ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми приказваха – даже още до момента в който ме бият, ми обясняваха за какво ме бият. Че ще ме ритат преднамерено в корема – с цел да нямам деца. После ми обясняваха, че тъкмо това е била тяхната цел – да нямам деца, да не мога да родя, даже и да родя да не ги видя живи “, спомня си още тя.

Казва, че помни ударите и думите на униформените, само че не помни какъв брой време е траяло всичко. Не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„ На мен ми се стори доста. Не помня да е имало някой към мен, през множеството време просто не виждах. Само ги чувах и усещах по какъв начин ме боли. Те ме подвигнаха и ме оставиха на една скамейка с други хора, които бяха потърпевши по същия метод. Абсолютно почтени, неможещи да се защитят хора “, споделя момичето.

„ Държаха ни там към може би час, доста време, там към момента ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз от самото начало ги молех да извикат Бърза помощ, тъй като към мен имаше хора безусловно с отворени глави. Бях в потрес, не знаех какво да кажа, просто ги молех за спешна помощ и за вода най-малко. После ни споделиха да станем, вкараха ни в един бус “, споделя момичето.

Преместени са в районното, а девойката е оставена сама с всички арестувани мъже.

„ Оставиха ни просто ей по този начин в коридора, след това започнаха да влизат хора, беше някакъв цялостен безпорядък. Нямаше разпит, един от служителите на реда пристигна при мен и сподели, че той ме е бил и стартира да приказва тъкмо това – че ме е ритал,

с цел да нямам деца, да не мога да родя.

Ако имам шанса да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, тъй като се бях тормозила за нея.

Той продължи и за нея – сподели ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя,

като излезна от районното даже да не я видя, тя към този момент да е умряла ”, споделя момичето.

На въпроса за какво е това цялото нещо към едно момиче, той му дава отговор с обети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР