Продължават протестите на част от земеделците.Днес се очаква мащабен протест

...
Продължават протестите на част от земеделците.Днес се очаква мащабен протест
Коментари Харесай

ВЪПРЕКИ СПОРАЗУМЕНИЕТО: Част от земеделците се събират отново на протест в София

Продължават митингите на част от земеделците.

Днес се чака огромен митинг пред Министерски съвет в София поради " изцяло несправяне с политиката в бранша на сегашния министър Кирил Вътев и умишленото опълчване на сектора ". Протести ще има и на още 21 места в страната.

" Няма спомагателни средства за земеделието. Парите се местят от единия джоб в другия ", декларират от Инициативния комитет за избавяне на българското земеделие, сплотяващ 26 браншови организации в бранш Земеделие.

Припомняме ви, че нощес част от сектора подписа съглашение с държавното управление.

Продължаващите митингите земеделците са безапелационни, че обезпечаването едвам на 150 милиона лв. за подкрепяне на секторите „ Плодове “, „ Зеленчуци “ и „ Животновъдство “ е извънредно незадоволително. Едно от главните претенции на представителите на аграрния отрасъл е да се поемат писмени гаранции и да се обезпечи финансиране от страна на властта за неотложно погашение на държавната помощ във връзка с сензитивните браншове в цялостния финансов размер, в който тя беше изплатена през 2022 година и 2023 година, както и да бъде призната национална позиция таванът по тази помощ да бъде повишен двойно.

Организациите желаят и ставката на Вътев, като споделят, че за девет месеца той не е съумял да покаже и прокара нито една концепция, политика и законодателно предложение, а настояването за неговата оставка е колкото политически акт, толкоз и опитите за неговото опазване на поста.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР