Продължават политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените

...
Продължават политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените
Коментари Харесай

Нинова: Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори

Продължават политическите съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии, преди президентът да връчи първи изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно събрание като опозицията на тази власт, само че в това време 49-тото Народно събрание има сложната задача да излъчи ново държавно управление. Как оценявате остатъчния политически запас на това 49-то Народно заседание? Наистина да образува стабилно държавно управление, което да взема решение проблеми. Как преценявате, в случай че се стигне до 3 мандат ще предложите ли формула за сформиране на държавно управление или оставате на тезата, че решението на тези проблеми се състои в нови предварителни парламентарни избори ", попита Радев водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Нашата позиция е ясна и безапелационна. Това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната. Агонията може да бъде прекъсната единствено с предварителни избори ", безапелационна беше Корнелия Нинова.

Аргументите, които тя уточни за това са следните:

това държавно управление беше основано порочно;

това държавно управление вместо да се бори с мафията, избра мафията и задкулисието

корупцията се записва със закони

приоритетите не са изпълнени

Шенген по въздух и вода е унизително за страната ни

Еврозоната се отдалечава като опция

планът за резистентност не е ревизиран

инфлацията не е понижена

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни проблемите, които съгласно нея остават нерешени - демографската злополука, ниското качество на опазването на здравето, неприятното равнище на образованието, монополи, картели, стопански лобита.

" Пренесоха властта в Народното събрание, само че убиха парламентаризма ".

" Ако това продължи още 9 месеца това значи още по-голяма неустановеност и неустойчивост, тъй като единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят правосъдната система, само че това подсигурява на България неустановеност и неустойчивост. И мафията и задкулисието да вземат най-големите постове и да бъдат официализирани ".

" Предсрочни избори са излаз от тази обстановка и не виждаме опция в това Народно заседание да бъде решена някаква друга настройка и декларирам, че ние няма да участваме в такива ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР