Продължават другарските коментари и реакции след оставането на Корнелия Нинова

...
Продължават другарските коментари и реакции след оставането на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Реакции след Конгреса на БСП – от инстинкт за самосъхранение до слабост

Продължават другарските мнения и реакции след оставането на Корнелия Нинова на поста ръководителя на Българска социалистическа партия.

„ Имах вяра, че Българска социалистическа партия ще вземе това решение, тъй като другото означаваше три месеца процедура и то по време, в което Българска социалистическа партия ръководи. Решението през вчерашния ден е демонстрация на инстинкт за самозапазване и отговорност към България - процедура в Българска социалистическа партия значи дестабилизация на ръководещата коалиция. Провал на Българска социалистическа партия в ръководството е сигурна формула за политическия завършек на тази мощ “, сподели пред БНР Явор Божанков.

В предаването „ Неделя 150 “ Елена Йончева дефинира Конгреса като неприличен и режисиран, който е хвърлил Българска социалистическа партия в категорията на маргиналните партии.

„ Конгресът нямаше връзка с действителността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса за какво изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е групова, а на водача, особено на Корнелия Нинова.

Пред бТВ през днешния ден Крум Зарков, който даже не стигна до лидерска борба с Нинова, изрази удивление, че се е скрила зад подписка – „ Не го чаках. Нинова сподели уязвимост, а случилото ще има неприятен имиджов резултат за партията “, съобщи социалистът, съгласно който е трябвало да има избор на нов ръководител на партията.

Беше предстоящо, не се случва за първи път, разяснява на страницата си във Facebook ръководителят на БСП-София Калоян Паргов. „ В залата беше подложен въпрос и за моята оставка. На съвещанието на Националния съвет преди съвсем година разгласих, че аз ще бъда първият, който ще подаде оставка, откакто Корнелия Нинова го направи. Това щеше да бъде моята отговорност за поддръжката, която ѝ дадох през цялото време - първо да застане на председателския пост, а по-късно в работата ѝ, както и за резултатите на Българска социалистическа партия на изборите на 4-ти април. Оставката на Корнелия Нинова не е реалност, затова моята също.



Николай Бериевски от младежкото Българска социалистическа партия поздрави Зарков за куража и изрази изненадата си от страха на Нинова от борби.

„ Поздравления за мъжкото държание и проявения кураж. Не е елементарно да се изправиш против настоящ ръководител на Българска социалистическа партия и вицепремиер. Поздравления и за тези 164 делегати на Конгреса, които демонстрираха темперамент и не се уплашиха. Разбирам и останалите 415. Част от тях същински поддържат ръководителя. Друга част чакат назначения или към този момент са назначени някъде из държавните институции, само че на тях бих желал да кажа, че тези позиции са краткотрайни. Жалко за тези, които не пристигнаха. Винаги съм мислел ръководителя на партията за човек, който не го е боязън от борби - уви, през вчерашния ден видяхме друго. Хубавото е, че Българска социалистическа партия сподели, че има и хора, които желаят по-добро бъдеще за партията.

Благодаря на делегатите на Конгреса за констатацията във връзка с включването ми в състава на Националния съвет на партията “, написа той на страницата си във Facebook.   

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР