Продължават антиправителствените протести в столицата. 40-тият ден на протести отново

...
Продължават антиправителствените протести в столицата. 40-тият ден на протести отново
Коментари Харесай

40-ти ден на протести, обявиха изненадващи блокади в столицата

Продължават антиправителствените митинги в столицата. 40-тият ден на митинги още веднъж е ориентиран против кабинета и основния прокурор.

Недоволните от през днешния ден оповестиха нова тактичност - изненадващи блокади в столицата. Те споделиха, че всяка заран ще ползват по-твърди ограничения.

В 8:00 часа всеки ден от „ Орлов мост “ ще потегля протестно шествие и ще се блокират основни институции, заяви БТВ.

По-рано през днешния ден протестиращите направиха опит да влязат в постройката на Министерство на правораздаването, с цел да беседват с министър Данаил Кирилов, само че не бяха позволени от защитата. За малко беше блокирано придвижването по бул. „ Раковски “. За малко недоволните затвориха централния вход на постройката и се блокираха в коридора.

След като стана ясно, че няма да бъдат позволени, яйца полетяха по ведомството. След това протестиращите още веднъж се насочиха към палатковия лагер на " Орлов мост ".

Блокирани остават трите основни кръстовища – „ Орлов мост “, Ректората на Софийския университет и при пл. „ Независимост “ до Президентството.

Простиращите оповестиха, че няма да споделят авансово коя постройка ще блокират.

От през днешния ден на митинг излизат и медицинските сестри. Те обявиха, че ще се нареждат пред здравното министерство. Протестът им ще е неопределен. Основният им претекст е, че при подписването на анекса към Националния рамков контракт предходната седмица, са включени единствено лекари и стоматолози, само че не и медицинските експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР