Продължаващото разпространение на COVID-19 и различните икономически и политически вълнения

...
Продължаващото разпространение на COVID-19 и различните икономически и политически вълнения
Коментари Харесай

Ето как да преборите тревожността с две 3-минутни упражнения

Продължаващото разпространяване на COVID-19 и другите стопански и политически безредици по света носят не малко аргументи за паника. Истината обаче е, че терзанията не оказват никакво въздействие върху резултата от тези събития – те просто ни карат да задържаме в себе си усеща на беззащитност и стрес. Макар че отрицателните мисли са част от нашата биология и не могат да бъдат отстранени изцяло, всеки човек може да предприеме ограничения, които да му оказват помощ да се оправи по-ефективно с тях, споделя Матю Фери, създател на „ Quiet Mind, Epic Life “.

„ Много хора са останали с усещането, че би трябвало да трансформират напълно метода си на мислене, с цел да се оправят с тревогата. Това, от което в действителност имате потребност, е да измененията подтекста, на който се базира вашето безпокойствие “, споделя той.

Фери предлага две 3-минутни извършения, които могат да оказват помощ в битката против тревогата.

Представете си най-лошия вероятен сюжети

Един от случаите, в които човек най-често изпитва терзания, е когато пробва нещо ново, а залозите са огромни. Според Фери в тези случаи страхът поема надзор върху нашето схващане и замъглява способността ни да мислим трезво. За да създадем една по-позитивна среда на мислене обаче би трябвало първо да отидем до най-крайната точка на негативизъм. Иначе казано, би трябвало да помислим за най-лошия вероятен сюжети.

„ В момента е съвременно да се приказва за предоставяне на приоритет на позитивните мисли. Позитивизмът обаче е обезсърчителен и нежен. Той може да бъде разрушен от даже най-малката спънка. Вместо това би трябвало да внесете повече натурализъм в обстановката и да методите към нея разумно “, споделя той.

Според Фери, с цел да се отървем от отрицателния глас в главата си би трябвало да си представим неприятно бъдеще, от което се опасяваме и да създадем проект, с който да се подготвим за него.

„ Повечето хора си показват този сюжети и основават проект, по какъв начин да го избегнат. Така обаче те остават на неутрална позиция. Трябва да достигнете до крайната точка на негативизъм. Планът би трябвало да е за превъзмогване на най-лошия сюжети, а не за негово отбягване. Така ще намерите същинско успокоение и реалност ще знаете какво да извършите, в случай че най-лошото се случи “, споделя той.

Разделете се с илюзиите

Второто упражнение, което предлага Фери, е обвързвано с отърваването от това, което той назовава „ пресилени страхове от загуба на мислени изгоди “.

„ Ние се пристрастяваме към хрумвания за бъдещето си, които не са същински. Това е противоположното на най-лошия вероятен сюжети. Когато си представяме, че в бъдеще ще ни се случи нещо хубаво, ние се опасяваме от опцията да го изгубим. Това ни кара да променяме държанието си “, споделя той.

По думите му този боязън може да ни сковава или пък да ни накара да бъдем ядосани на другите, които считаме за спънка пред реализирането на това бъдеще. Борбата с тези мисли може да бъде извоювана единствено с логичност, безапелационен е Фери.

„ Идентифицирайте нещото, което се страхувате да изгубите в бъдеще. Помислете дали имате причина да изпитвате сходен боязън или той е пресилен. След това се запитайте по какъв начин загубата на това нещо ще ви се отрази, без обаче да преувеличавате. Примирете се с този резултат и продължете напред “, поучава той.

Стефани Воза  за FastCompany.com

Превод и редакция: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР