Продължаващото пренебрегване в държавните старчески домове за ветерани в Ню Джърси позволи на Covid-19 да се разпространи „практически неконтролирано“, установява разследване на DOJ

...
Конституционните права на ветераните продължават да се нарушават в два
Коментари Харесай

Конституционните права на ветераните продължават да се нарушават в два от държавните домове за ветерани в Ню Джърси, след като липсата на елементарна хигиена и контрол на инфекциите в съоръженията позволи на Covid-19 да се разпространи „практически неконтролирано“ в първите дни на пандемията, според a Доклад на Министерството на правосъдието, публикуван в четвъртък.

Министерството на правосъдието започна да разследва мемориалните домове на ветераните в Парамус и Менло Парк през октомври 2020 г., след като Covid-19 опустоши популациите на заведенията, с най-високия и четвъртия най-висок брой на смъртните случаи в заведенията за дългосрочни грижи в щата, се казва в доклада.

До юли 2020 г. съоръженията са докладвали общо 146 смъртни случая на местни жители – и федералните следователи смятат, че истинският брой вероятно е много по-висок, се посочва в доклада.

В този материал, предоставен от ВВС на САЩ, въздушен екипаж, назначен към 816-та експедиционна въздушно-транспортна ескадрила, подпомага евакуираните на борда на самолет C-17 Globemaster III в подкрепа на евакуацията на Афганистан на международното летище Хамид Карзай на 21 август 2021 г. в Кабул , Афганистан. В този материал, предоставен от ВВС на САЩ, въздушен екипаж, назначен към 816-та експедиционна въздушно-транспортна ескадрила, подпомага евакуираните на борда на самолет C-17 Globemaster III в подкрепа на евакуацията на Афганистан на международното летище Хамид Карзай на 21 август 2021 г. в Кабул, Афганистан . Тейлър Крул/ВВС на САЩ/Гети изображения/Раздаване

Един работник в съоръжението в Парамус описа условията като „чист ад“, докато член на персонала в Менло Парк нарече съоръжението им „бойно поле“, се посочва в доклада.

Докато Covid-19 се разпространяваше в старческите домове, персоналът не успя да измие правилно ръцете си, да изолира заразените жители и да дезинфекцира общите части и спалните, наред с други лоши практики, се казва в доклада. В Менло Парк персоналът по въпросите на ветераните забеляза мръсни медицински сестри и „бъгове навсякъде“.

Разследващите казват, че нестандартните грижи и значителните пропуски на ръководството все още продължават, нарушавайки правото на жителите на 14-та поправка на разумни грижи и безопасност.

Докладът обвинява съоръженията, че все още не успяват да обучат правилно своя персонал или да спазват основните протоколи за контрол на инфекциите, като тестване, проследяване на контакти и изолиране на болни жители.

Неуспехите се простират отвъд контрола на инфекциите, се казва в доклада, като се отбелязва, че персоналът не извършва подходяща профилактика и грижа за рани или прилага политики за предотвратяване или реагиране на падане на обитателите, което е водеща причина за смърт в домовете за възрастни хора.

„Онези, които са служили за защита на тази нация и техните семейства, имат право на подходяща грижа, когато живеят в дом на ветерани“, заяви американският прокурор Филип Р. Селинджър за окръг Ню Джърси в изявление в четвъртък.

„Приети ползи за талони за храна SNAP/EBT“ се показва на екран в магазин на Family Dollar Stores Inc. в Чикаго, Илинойс, САЩ, във вторник, 3 март 2020 г. Dollar Tree Inc. публикува данни за печалбите на 4 март. Фотограф: Daniel Acker/Bloomberg чрез Getty Images „Приети са ползи от купони за храна SNAP/EBT“ се показва на екран в магазин на Family Dollar Stores Inc. в Чикаго, Илинойс, САЩ, във вторник, 3 март 2020 г. Dollar Tree Inc. публикува данни за приходите на 4 март. Фотограф: Daniel Acker/Bloomberg чрез Getty Images Даниел Акер/Блумбърг/Гети изображения

„Тези условия трябва бързо да бъдат разгледани, за да се гарантира, че нашите ветерани и техните семейства в тези съоръжения получават грижите, които толкова много заслужават. Няма да спрем да работим, докато не го направят“, добави Селингер.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи каза в изявление, че неговата администрация е предприела стъпки за подобряване на условията в старческите домове, включително наемане на частен мениджмънт за подпомагане на съоръженията.

Докладът призна наемането на външни изпълнители, но отбеляза, че „не изглежда, че тези външни доставчици са започнали своята работа. … Решението подчертава липсата на вътрешен капацитет за промяна.“

Мърфи каза, че докладът е „дълбоко обезпокоително напомняне, че отношението към нашите героични ветерани е неприемливо и, честно казано, ужасяващо“.

„Въпреки това е ясно, че имаме значително повече работа за вършене и сме отворени да проучим всички възможности, за да предоставим на нашите ветерани високото ниво на грижа, която заслужават и на която имат право съгласно закона“, каза губернаторът.

Министерството на военните и ветераните в Ню Джърси се обърна към офиса на Мърфи за коментар.

Елизабет Улф от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР