Продължаваме темата за най-надеждните съвременни дизелови мотори според германските специалисти

...
Продължаваме темата за най-надеждните съвременни дизелови мотори според германските специалисти
Коментари Харесай

10-те най-надеждни дизелови двигателя, които могат да ви надживеят

Продължаваме тематиката за най-надеждните модерни дизелови мотори съгласно немските експерти с един огромен японски елемент.
TOYOTA 1HD
4,2-литровият мотор Toyota 1HD, който се инсталира на Land Cruiser J80 и J100, принадлежи към категорията на дълговечните ветерани, както по пробег (обикновено минимум 600 000 км), по този начин и по време на произвеждане (от 1990 до 2007). Ако обаче се отнасяте към него повърхностно, разчитайки на неговата надеждност, не вършиме постоянна поддръжка, това неизбежно ще докара до разнообразни повреди. Необходимо е да се обърне внимание на газоразпределителния механизъм, както и да се прави постоянна инспекция на на клапаните.
OPEL 1.7 CDTI
Този дизел 1.7 CDTI, въпреки и бюджетен, се слави със своята устойчивост. Разработен е взаимно с Isuzu и GM и се инсталира на Opel Astra H, J и Zafira B. През годините има доста модификации на този мотор и типовете горивни системи за него. Колкото по-сложни са те, толкоз по-голяма е вероятността от повреди, само че като предписание тези мотори елементарно изминават 400 хиляди км. пробег без огромни поправки.

FIAT 2.4 JTD
Принципно никой не чака надеждност от продуктите на италианската автомобилна промишленост, само че турбодизелът 2.4 JTD е хубаво изключение от това предписание. Такъв елемент се слага на доста модели на Fiat, както и на Alfa Romeo и Lancia. Той има 5 цилиндъра и система Common Rail. Версията с 20 клапана от време на време изисква отремонтиране на изпускателния колектор - заради счупването на шпилката има пробив на отработените газове. С течение на годините пораждат и проблеми със системата EGR и след 250 000 км може да се наложи ремонт на турбината. Като цяло обаче този мотор може да издържи 500 или даже 700 хиляди км.
HYUNDAI / KIA 1.6 CRDi (D4FB)
Корейският дизелов мотор 1.6 CRDi с мощ от 90 до 136 к.с. може да бъде класифицирани и като отличен. Вграждането му стартира през 2006 година, като моторът бързо става необятно публикуван в моделите на Kia и Hyundai, които са създадени за европейския пазар. Такъв мотор има на Hyundai Elantra 4, Elantra 6, Accent RB, i20, i30, ix20, Kia Ceed, Cerato и Soul. Отличавайки се с елементарност на дизайна, този мотор се оказа скромен и благонадежден, само че много придирчив към качеството на горивото. И в първите години от стартирането му, слабото му място беше турбината, която постоянно страдаше от разнообразни проблеми. Но " детските заболявания " бяха излекувани сполучливо и в този момент недоволствата могат да бъдат породени единствено от датчика за контролиране на налягането на горивото. Но като цяло ресурсът на подобен мотор е не по-малко от 300 хиляди км.
MERCEDES-BENZ 3.0 CDI (OM642)
Трилитровият дизелов " шестак " OM642 от Mercedes-Benz е правоприемник на сполучливите " милионерски " мотори на марката. Той има доста модификации, скривайки се под показателите 280, 300, 320 и 350 CDI. Инсталира се на Mercedes, Chrysler, Dodge и Jeep от 2005 година. Моторът е обичайно доста благонадежден, ноза да избегнете проблеми с филтъра за сажди, е належащо да зареждате с качествено гориво и да употребявате моторно масло в съответния толеранс. Единственият по-сериозен проблем е обвързван с изпускателният колектор. При нагряване в местата на заваряването му дребни частици могат да се откъснат и да попаднат в турбината, което води до нейния отвод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР