Продължаваме промяната“ вече води предварителни разговори с Демократична България“ за

...
Продължаваме промяната“ вече води предварителни разговори с Демократична България“ за
Коментари Харесай

Калина Константинова: Колкото повече се опитват да ни разделят, толкова повече ни сплотяват

„ Продължаваме промяната “ към този момент води предварителни диалози с „ Демократична България “ за общо явяване на локалния избор следващата година по места, съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ Калина Константинова от Политическа партия.

Кандидатурите ще се резглеждат една по една в другите обитаеми места.

Според нея е извънредно значимо да има единна кандидатура в София.

„ Нашата цел е във властта да има честни, смислени хора с концепция и визия. Ще гледаме на всяко едно обитаемо място кой е най-подходящият претендент и нямаме нищо срещу да имаме обединени кандидатури. Особено за София, борбата тук ще бъде люта, тъй че се надяваме че в София ще можем всички сили на положителното и на смяната да се обединят към един общ претендент “, съобщи тя.

Калина Константинова не разяснява дали двете обединения биха подкрепили канидатурата на водача на „ Спаси София “ Борис Бонев като посочи, че предстоят диалози в търсене на претендента, сплотяващ всички сили, които търсят смяна и желаят да се борят за една по-хубава София.

От „ Продължаваме промяната “ не виждат вид да продължат партньорството си с Българска социалистическа партия поради дейностите на социалистите за връщането на хартиената бюлетина. Ако обаче от Българска социалистическа партия трансформират позицията си преди второто четене на законопроекта за промени в Изборния кодекс, вратата за договаряния ще бъде отворена, стана ясно от думите на Константинова.

„ Надявам се по време на публичните разисквания Българска социалистическа партия да сменят позицията си. Ако те не я сменят, няма по какъв начин да водим диалози за общо ръководство. Така че молбата ни е да чуят позицията ни и същински да вникнат в данните и материята, с цел да могат да видят, че пътят към смяната не се прави с замяна на вота “, сподели тя.

Константинова още веднъж удостовери тезата на „ Продължаваме промяната “, че групировката няма да влиза в общо ръководство с ГЕРБ-СДС. Отхвърли и концепцията за експертно държавно управление.

„ Всякакви камуфлажи за специалисти, които ще отидат да вършат някакви неща, само че никой няма да носи отговорност за тях, са безусловно нелегитимни. Всякакви способи да се прави стъкмистика, за която никой да не носи отговорност, ние няма да участваме в тях. Ако ние участваме в ръководство, ще влезем в ръководство заставайки компактно и отговорно зад задачите, дилемите и законите, които сме приели, както направихме и предишния път “, съобщи Константинова.

Калина Константинова съобщи още, че от партията нямат никакви терзания по отношение на следствието за първите газови доставки след прекъсването на подаването на синьо гориво от Газпром. Тя дефинира обвиняванията към „ Продължаваме промяната “ като клевети.

„ Договорените танкери бяха на по-ниска цена от пазарната. Намерихме решение в една извънредно сериозна обстановка. Разрешихме този проблем и го разрешихме на цени, по-ниски от пазарните. Отвъд това, дано всеки да прегледа документите и договорите “, сподели тя.

Константинова прикани прокуратурата да проверява със същия жар, с който проверява газовите доставки, и фотосите с кюлчетата от спалнята на Борисов, проблема с къщата в Барселона, парите за Автомагистрала „ Хемус “ и за язовирите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР