Продължаваме промяната ще внесе декларация в Народното събрание за спешни

...
Продължаваме промяната ще внесе декларация в Народното събрание за спешни
Коментари Харесай

Промяната с изненадващ ход за Шенген. Нарочи виновник

" Продължаваме промяната " ще внесе декларация в Народното събрание за незабавни дейности по приемането на закони за присъединението на България към Шенген. Това излиза наяве от позиция на партията, публикувана до медиите. В нея цялата виновност за блокирането ни от Нидерландия се стоварва върху служебния кабинет на президента Румен Радев.

Служебният кабинет дължи пояснение за неуспеха на договарянията, пишат от Политическа партия и показват, че всички вероятни инспекции от страна на европейските институции и самостоятелни специалисти са посочили, че България и Румъния дават отговор на формалните критерии за участие в Шенген.
-->
" Формално всичко е наред. Формално България не би трябвало да е единствената континентална страна от Европейски Съюз, която не е част от Шенген. Реално, част от европейските сътрудници изпращат явен сигнал, не за първи път: имате проблем с корупцията, имате проблем с върховенството на закона. Независимо от процеса по присъединение към Шенген, страната ни би трябвало да предприеме обилни ограничения във връзка с битката с корупцията и за определяне на върховенството на закона. Това се удостовери и от последния отчет по хоризонталния механизъм за върховенството на закона, и от заложените в него рекомендации на Европейска комисия ", декларират от " Продължаваме промяната ".

Още на следващия ден партията ще внесе декларация в Народното събрание за приемане на антикорупционното законодателство, заложено по Плана за възобновяване и резистентност. Освен това ще изиска чуване на служебния министър председател Гълъб Донев и служебните отраслови министри по отношение на проблема Шенген.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР